Читај ми!

ДИДС 16. марта разматра нове приоритете у онлајн окружењу

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) продужава традицију организације једне од најутицајнијих локалних конференција посвећених интернету – ДИДС (Дан интернет домена Србије), а сходно условима које намеће пандемија.

Овогодишњи ДИДС заказан је за 16. март, са почетком у 10 часова. Праћење конференције је бесплатно, а за приступ садржају потребно је да се региструјете на dids.rs.

ДИДС кроз предавања и дискусије пажљиво одабраних домаћих и иностраних стручњака разматра које су то сфере пословања добиле нове димензије, форме и облике, како и колико се трансформисало оно што знамо као употреба интернета у пословању.

ДИДС испитује који су се то Нови приоритети, како овогодишњи слоган конференције гласи, појавили у домену интернет пословања, али и какве се промене већ виде на хоризонту, промене које ће убрзо донети опет нове приоритете.

Конференција ће окупити стручњаке из међународних и домаћих компанија међу којима су Google, Smashing magazine, Bayer, Onet, Httpool, Bangor University, Direct Media и др, који ће поделити своје експертизе, увиде и закључке.

У уводном панелу ће се дискутовати о најзначајнијим темама дигиталне економије из 2021. године, које ће извесно утицати на правац развоја дигиталне индустрије.

Учесници панела разматраће како да се дигитална индустрија избори са изазовом пружања релевантног и персонализованог корисничког искуства у контексту интернета који се полако опрашта од колачића (cookies), чији корисници постају свесни важности приватних података, док нова технолошка решења потискују стара, а нуде своја преимућства баш у замену за те податке.

Посебна тематска целина посвећена је безбедности пословања у дигиталном окружењу. Биће представљено истраживање о дигиталној писмености и безбедности, а панел дискусија, која следи, бавиће се тиме колико су код нас интернет корисници и бизниси упознати са безбедносним ризицима, где се информишу, како се штите итд.

Етички код и законодавство 

Тема о којој немамо често прилике да слушамо - етика, биће разматрана са три врло повезана, иако различита становишта, из призме маркетинга, вештачке интелигенције и програмирања.

Публика ће имати прилике да сазна више о појму „етичког кода", али и да се упозна са погледом законодаваца на развој вештачке интелигенције и запита зашто су изазови модерног бизниса више етички него стручни.

Већ тринаесту годину РНИДС организује ДИДС, конференцију чији је циљ да препозна, размотри и предвиди трендове у развоју интернета и дигиталне економије.

Конференцијом се обележава почетак регистрације .rs домена (март 2008. године), једног од најважнијих домаћих ресурса за пословање на интернету.

Комплетан програм и све додатне информације о конференцији биће доступни на dids.rs.

петак, 05. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару