Чет бот Миа решава Шапчанима и Сомборцима административне недоумице

У Шапцу и Сомбору, почела је да ради „Миа чет бот“ апликација, која на питања грађана која поставјају локалној управи одговара у реалном времену. Информације које пружа, за сада су доступне само за одређене административне услуге.

Уместо на шалтеру Градске управе, грађани сада од куће, помоћу телефона или компјутера у неколико једноставних корака могу сазнати шта им је од документације потребно за одређену услугу. Са новим начином информисања, Шапчани углавном још нису упознати.

На овај начин, грађани штеде време, и лакше и брже долазе до жељних докумената. Услуга је доступна и привредницима.

„Службеници Градске управе до сада трошили време за издавање информација за добијање одређеног документа грађанима, у просеку пет до 10 минута. Грађани ће брже и лакше доћи до информација без доласка. Увођењем ове апликације ствара се једна добра веза и комуникација између грађана и радника Градске управе“, истакла је Ана Анђелић, начелница Одељења опште управе.

Осим на сајту Града, апликација на питања одговара и путем Вајбера, а ускоро ће бити доступна и на Фејсбуку.

„Када се скенира кју-ар код, то четовање остаје у Вајберу, тако да Миу можете и на тај начин контактирати. Оно што бих истакла као велику предност јесте што апликација ради 24 сата дневно, седам дана у недељи, а не докле раде и шалтери“, објашњава Јелена Велебит, начелница Градске управе Сомбора.

„То су питања и одговори која грађани најчешће постављају. У сарадњи са Наледом, спроведена је једна анекта, која је показала које су то области које грађане највише интересују. И на основу тога за почетак, путем Миа чет бот апликације, грађани могу да добију информације у вези са изводима из матичне књиге рођених, уверењима о држављанству, пореским уверењима, као и о правима у вези са родитељским и дечјим додатком“, прецизирала је Тамара Стефановић из Градске управе Шапца.

Како би што више информација било доступно путем ове апликације у плану је надограђивање система и увођење нових садржаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару