Читај ми!

А1 је најбржа мобилна мрежа у Србији за 2021. годину

А1 Србија је најбржа мобилна мрежа у Србији у 2021. години, показали су подаци компаније "Ookla", глобалног лидера у праћењу перформанси мобилних и широкопојасних мрежа и творца апликације "Speedtest".

Резултат је добијен на основу више од стотину хиљада тестова које су корисници свих мобилних оператера у Србији урадили од априла до краја септембра 2021. године.

А1 мрежа је показала набоље резултатеса коефицијентом брзине (Speed score) од 56.55 на уређајима са модерним чипсетом.

"Овакве награде резервисане су за операторе са изузетним перформансама мреже и покривеношћу на тржишту. Ово признање је потврда изутетних перформанси А1 мреже у другом и трећем кварталу, заснована на ригорозним анализама резултата које су корисници иницирали", истиче генерални директор компаније "Ookla" Даг Сатлс. 

Да би у овоме успела, А1 Србија је изградила мрежу која обухвата близу 2.300 базних станица које покривају 98 одсто становништва и у тај развој инвестирала више од 120 милиона евра у последњих пет година, од којих је 2021. рекордна година у смислу инвестиција.

"У априлу ове године наша компанија је после 14 година пословања у Србији променила име у А1 Србија и тада смо обећали корисницима да од нас могу да очекују више. Уз подршку А1 Телеком Аустрија групе, спровели смо значајна унапређења на мрежној инфраструктури, проширили капацитете 4Г мреже и додатно унапредили дата сервисе. Чак 100 нових базних станица изграђено је за првих девет месеци 2021. године, а у истом периоду укупни радио капацитети су повећани за више од 35 одсто", каже главни директор за технику А1 Србија и А1 Словенија Ненад Зељковић.

Додатна инфраструктурна проширења покривају целу Србију, посебно подручје Београда и Војводине. Чак 70 одсто А1 мреже је осетно побољшано, захваљујући чему ће велики број корисника имати унапређено корисничко искуство.

Примера ради, капацитет мобилне мреже на територији Сомбора повећан је за више од 100 одсто, Новог Сада 81 одсто, а Крушевца и Краљева више од 50 одсто у односу на претходну годину.

Одржавање квалитета и поузданости А1 мреже одвија се 24 часа дневно. Уз непрекидан надзор и пажљиво мотрење над мрежом и целокупном инфраструктуром из оперативног центра у Београду, вредни тимови за одржавање су увек спремни да реагују веома брзо и у најнеприступачнијим деловима Србије, често и пре него што корисници осете потешкоће приликом коришћења мреже.

Према званичном извештају Регулаторне агенције за електронске комуникације (РАТЕЛ), А1 је мрежа у коју је највише корисника пребацило број од почетка 2021. године.

Већ други квартал заредом, А1 Србија је једини од три водећа мобилна оператера са повећањем броја корисника и највећим протоком интернет саобраћаја, што додатно даје на значају добијеној награди.

субота, 03. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару