Читај ми!

Програм „Дубока носталгија“ – како да оживите ликове са старих фотографија

Услуга на бази вештачке интелигенције под називом „Дубока носталгија“ која анимира ликове са фотографије постала је веома популарна на Твитеру ове недеље, јер људи, по свему судећи, воле да праве лажне „видео“ снимке. У теорији, ово изгледа као добра идеја, мада је помало и језиво.

Услуга Дубока носталгија, коју нуди интернет платформа за израду родослова „Мај херитиџ“ користи лиценцу вештачке интелигенције D-ID како би анимирала лик са фотографије. Овај поступак је сличан опцији коју нуди iOS Лајв фотос, која даје неколико секунди видео-записа како би фотографи одабрали најбољи тренутак који ће забележити.

Али Дубока носталгија може да оживи било коју фотографију начињену на било ком апарату. Програм користи видео-снимке покрета лица и примењује онај који најбоље одговара за дотичну фотографију.

Његова сврха је да вам омогући да анимирате фотографије својих вољених који су преминули и видите их у „акцији“, што се чини као дивна идеја.

Сви који желе ову услугу најпре морају да отворе бесплатан налог на порталу „Мај херитиџ“ (MyHeritage), а затим пошаљу фотографију коју желе да „оживе“. После тога процес се одвија аутоматски – програм побољшава резолуцију слике пре него што је анимира и креира гиф.

Међу често постављаним питањима на порталу нашло се и објашњење да фотографије неће бити доступне „трећој страни“, као и да се све фотографије које су учитане без комплетне регистрације аутоматски бришу ради заштите приватности корисника.

Ова услуга се нарочито допала корисницима Твитера који су препунили објаве својим анимираним гифовима а неки су покушали да, осим ликова разних историјских личности, оживе и древне статуе.

Дубока носталгија може да обрађује само појединачне снимке главе и може само да анимира лица.

Свако може да пошаље пет фотографија порталу „Мај херитиџ“ да прођу кроз поступак Дубоке носталгије, а уколико желе да анимирају више ликова, мораће да се региструју на налог за плаћање.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару