Читај ми!

„Сајбер панк 2077“ – од усхићења до потпуног разочарења

Прилично неочекивано, после мање од десет дана, тако жељно ишчекивана игра „Сајбер панк 2077“ више не може да се купи у дигиталном издању за „плејстејшн 4“ конзоле.

На дан покретања тако дуго најављиване и очекиване видео игре „Сајбер панк 2077“, рецензије су биле добре – одличне, чак. Многи критичари су похвалили измишљени реализам Најт ситија, његову упечатљиву архитектуру и прљаве уличице; обожавали су окрепљујуће пушкарање, лоптасте ликове и неонске украсе.

Неки су изразили резерве према прилично адолесцентском тону игре и намери креатора да објективизују женска тела – што сигурно није било изненађење за сваког ко се иоле разуме у маркетинг.

Али убрзо су те ране рецензије уступиле место жалбама бесних играча. Игра на коју су чекали годинама била је неисправна, код очито недовршен. Бизарни кварови ометали су пустоловине људи у Најт ситију, или се игра тако често рушила да је једва могла да се игра на старим моделима конзола.

Творци игре су најпре поручили купцима да траже поврат новца, али пре тога нису имали договор нити са компанијом „Сони“, ни „Мајкрософтом“. Пошто су неки купци добили новац назад, а неки само обавештење да сачекају два до три месеца на поврат новца, цела ситуација је ескалирала до неслућених размера. На крају је „Сони“ привремено уклонио „Сајбер панк 2077“ из „Плеј стејшн стора“.

Зато до даљег није могуће купити дигиталну верзију ове игре, а пошто игра нема „плејстејшн 5“ верзију, неће моћи да се набави у дигиталном облику ни на „плејстејшн 4 про“ или „плејстејшн 5“ конзолама на којима нема тако много проблема као на старом и „слим“ моделу „плејстејшн 4“ конзоле.

Додуше, игра која се продаје на дисковима неће бити повучена.

Важно је напоменути да то што је игра уклоњена са „Плеј стејшн стора“ неће утицати на оне које су већ купљене тако да ће моћи и даље да се игра. Уколико нисте задовољни, моћи ћете да добијете повраћај новца, како кажу из „Сонија“ и то без одлагања.

Креатори „Сајбер панка 2077“ издали су низ извињења и обећања да ће ствари исправити. Готово звучи невероватно да тако позната игра, на којој се толико дуго радило и у коју је уложено толико новца (помиње се сума од 300 милиона фунти) може да буде такво разочарење.

То свакако указује на постојање неких проблема у „ЦД Пројекту“, чије особље је сигурно исцрпљено после вишемесечног прековременог рада током пандемије; игра је већ два пута одлагана од априла како би се оставило више времена за побољшања.

Ипак, из „ЦД Пројекта“ поручују да ће дигиталне и физичке верзије „Сајбер панка 2077“ за „плејстејшн 4“ и даље добијати ажурирања иако више није у продаји. Већ су обећане три интервенције, једна током ове недеље, друга у јануару, а трећа у фебруару.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару