Телефони с којима нема шансе да не будете запажени

Откривени су нови мобилни телефони с дугмићима, екраном од 2,4 инча, четири мегабајта меморије и подршком за 2Г мрежу! Добро сте прочитали, није грешка.

У времену када се све чешће прича о 5Г технологији, када се произвођачи такмиче ко ће да угради бржи процесор, савршенији екран и камеру са више мегапиксела, и даље се производе и рекламирају телефони који служе првенствено за позиве и СМС-ове. Два таква „новитета“ представила је чувена „Нокија“, која многе подсећа на „стара, добра времена“.

Ако се појавите негде са новим Самсунговим „галакси С20 ултра“ телефоном, сигурно ће вам љубитељи технологије завидети на брзини и перформансама које остварујете користећи тај уређај. Ако се појавите саајфоном СЕ“ који је представљен ове године, вероватно ће многи бити радознали и питаће вас како ради тај „најјефтинији ајфон“.

Ако се појавите са „оживелим“ „моторола рејзр“ телефоном који има све што савремени телефон треба да има, нема ко се неће осврнути на историју, или можда неку анегдоту из младости.

Сви ти телефони су намењени одређеним категоријама купаца и доносе или потпуно нове технологије, или неке стандардне технологије у новом, више или мање приступачном облику. А шта ако се појави нови телефон који не нуди ништа ново, већ који се враћа у старо време, скоро исто као што је некада било?

Тај рецепт још увек је део пословне стратегије компаније „Нокија“. Наравно да чувена компанија има уређаје којима се такмичи са осталим светским произвођачима, нарочито у нижем-средњем сегменту, али они једноставно никада нису достигли славу некадашњих модела као што су 3210 и 3310 (кладимо се да сте на помен ових бројки прво помислили на њихову издржљивост, а сетимо се само сазнања да постоји мобилни телефон без антене).

Тако је пре три године представљена редизајнирана „нокија 3310“, и чини се да је имала одређени број купаца, мада је више пажње изазвала због носталгије коју је будила код људи који су читали вести са представљања.

И заиста је помало чудно у времену када се води трка за 5Г технологију, када су екрани телефона све бољи и већи, процесори све бржи, када се камерама телефона снимају спотови, и када се представљају иновативна дизајнерска решења, на сајтовима посвећеним мобилним телефонима прочитати вест о два нова модела – „нокија 125“ и „нокија 150“.

Они изазивају пажњу већ када се погледају фотографије телефона. Имају препознатљив дизајн, дугмиће, екран од 2,4 инча.

„Нокија 125“ нема камеру, али зато позади има флеш лампу. Ради на оперативном систему Series30+, има четири мегабајта РАМ меморије и четири мегабајта интерне меморије. Батерија може да се вади – колико дуго то нисте чули? Осим тога, ту су и радио и улаз за слушалице од 3,5 мм.

Када је реч о моделу „нокија 150“, она има дизајн сличан као 6300 и дели многе функције са моделом 125. Али, она је ипак за мало „захтевније“ кориснике јер има ВГА камеру и могућност блутут повезивања.

Телефони се нуде у црној, плавој и црвеној боји, а објављено је да ће просечна цена телефона у свету бити 22 и 26 евра. Датум почетка продаје још није познат.

Заиста је необично данас наићи на овакву вест о мобилним телефонима, али сигурно да постоје они који, када све ово прочитају, добију жељу да их имају. Оно што је сигурно, сви наведени актуелни мобилни телефони поменути на почетку текста изазивају пажњу на свој начин. Али ако сте појавите негде са „нокиом 125“, нема ко вас неће радознало погледати.

Веома приступачна цена, носталгија, једноставност – то су адути нових „Нокијиних“ модела који ће вероватно пронаћи пут до корисника којима је битно само да разговарају и да шаљу СМС поруке. Изгледа као да таквих данас нема, али обратите пажњу у наредним годинама, сигурно ћете срести некога са једним од ових телефона.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи