Нови „ајфон“ – најбржи јефтини паметни телефон

„Епл“ представља љубитељима паметних телефона „ајфон SE“, нови модел намењен корисницима са скромнијим могућностима и у време када многи постају свесни да су због економије која посрће пред нама тешка времена. Цена овог телефона је 399 долара, а у продаји ће бити 24. априла.

Повољнији модел „ајфона“ стиже на тржиште усред пандемије коронавируса која је озбиљно угрозила економију у земљама широм света. Доступнији паметни телефон ту је и да би привукао више корисника „Епловим“ сервисима.

„Ајфон SE“ (iPhone SE), биће доступан већ 24. априла. У питању је нова, унапређена верзија „Епловог“ повољног паметног телефона.

Овај модел коштаће 50 долара мање него најјефтинији доступни „ајфон“ – „ајфон 8“ који ће бити повучен коштао је 449 долара, док ће „ајфон SE“ моћи да се купи за 399 долара (64 гигабајта), односно 449 долара за опцију са дупло више меморије. За апарате капацитета 256 гигабајта нови власници мораће да издвоје 549 долара. 

Нови „ајфон“ изгледаће идентично као „ајфон 8“ имаће екран од 4,7 инча, биће опремљен процесором најнапреднијег „Епловог" модела, што га чини најбржим повољним моделом.

Телефон ознаке "SE" неће имати могућност за коришћење 5Г мреже, нити препознавање лица, већ ће се ослањати на сензор који ће преко отиска прста откључавати уређај. 

„Ајфон SE“ биће доступан у три боје – црној, белој и црвеној. 

„Епл“ је све своје моделе представљао на брижљиво припреманим презентацијама пред обожаваоцима, али овог пута то није било могуће због забране окупљања која је на снази у Калифорнији, где је седиште компаније.  

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи