„Епл“ пристао на нагодбу која ће га коштати око пола милијарде долара

Компанија „Епл“ је пристала на нагодбу на суђењу због оптужби да су намерно успоравали старије моделе „ајфона“ како би кориснике приморали да купују нове телефоне.

Предложени споразум нагодбе захтева од „Епла“ да власницима одрђених модела „aјфона“ чије су уређаје намерно успоравали плати по 25 долара, што ће компанију на крају коштати око 310 и 500 милиона долара, преноси Си-Ен-Ен.

Износ који сваки корисник може да добије биће већи или мањи, у зависности о тога колико ће захтева за одштету бити поднето, а требало би да обухвати и надокнаду судских трошкова.

Компанија је у децембру 2017. године признала да је користила ажурирање софтвера како би успорила старије „ајфон“ уређаје, убрзо пошто су незадовољни купци и независни експерти утврдили да ажурирања узрокују смањење перформанси уређаја. Многи су тврдили да је „Епл“ то чинио у намери да примора кориснике да купе новији модел телефона, што је компанија негирала.

Корисници ајфона у Сједињеним Државама сада могу судским путем да траже надокнаду од 25 долара у случају да су власници модела „ајфон 6“, „6S“, „6S плус“, „ајфона 7“ и „7 плус“.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи