Аватари и паметни фрижидери – технолошке иновације какве приличе Лас Вегасу

Екипа Е-јутра је на Сајму технологије у Лас Вегасу, и откривају нам шта је првог дана окупирало највећу пажњу посетилаца. Посебан акценат стављају на супер интелигентне фрижидере који препознају храну.

У помало чудном термину, тачније, одмах по почетку године CES - Сајам потрошачке технологије у Лас Вегасу, традиционално даје на увид оно што бисмо могли да очекујемо на пољу технологије током наредна четири годишња квартала.

И овога пута ће, по свему судећи, у центру пажње бити јужнокорејски „Самсунг“ који у први план избацује практично све осим премијум флекси телефона, јер њих традиционално, ипак, оставља за неки од наредних месеци.

Тако ће у први план искочити Нион пројекат чији се рад базира на вештачкој интелигенцији. Реч је о дигиталној аватар технологији која омогућава напредну интеракцију између корисника, и по свему судећи, компјутерског холограма који има улогу асистента како за обављање послова и пружање корисних информација, тако и на пољу забаве. Нешто попут интерактивног холограма који смо имали прилике да видимо у наставку филма Блејдранер.

Већ се увелико говори о томе како ће Нион у позитивном смислу уздрмати светску технолошку сцену и како представља правац у којем ће се технологија развијати у будућности. Више детаља сазнаћемо за који дан када овај пројекат и званично буде представљен у Лас Вегасу.

Оно о чему је светска јавност већ сада информисана је унапређена верзија суперинтелигентног „Самсунг“ Familly hub фрижидера, који ће помоћу напредних сензора и камера успешно препознавати храну смештену унутар њега. На основу обрађених података о садржају, као и о количини истог, корисник ће у сваком тренутку знати шта је потребно купити од намирница и чему се ближи истек рока трајања, а све то уз аутоматизован начин хлађења намирница јер сваки одељак унутар фрижидера има засебне системе за успостављање одговарајуће температуре.

Наравно, сличан производ припрема и компанија LG и то под именом Insta wiew frig, који ће додатно красити и дисплеј преко читаве једне коморе уређаја, а који ће по жељи корисника бити и провидан како би се имао увид у унутрашњост фрижидера.

Од оба ова произвођача очекују се и нови телевизори као и нека од занимљивих решења на пољу технологије интернет ствари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи