Илон Маск најавио отварање „Тесле“ у Србији следеће године

Извршни директор и власник „Тесле“ Илон Маск написао је на „Твитеру“ да се нада да ће филијале аутомобилске компаније бити отворене у Србији и већем делу Источне Европе почетком наредне године.

Америчка компанија „Тесла“ бави се производњом електричних аутомобила, а власник Илон Маск је у преписци на Твитеру изјавио да се нада да ће компанија имати своја седишта широм Југоисточне Европе већ 2020. године. Једна од набројаних држава је и Србија.

„Надам се да ће се отворити у Словачкој, Хрватској, Србији и већем делу Источне Европе рано следеће године. Напокон ћемо учинити Николу Теслу поносним тако што ћемо имати његове аутомобиле у земљама одакле потиче!“, написао је Маск.

Постоје четири хотела у Београду са пуњачима за електрична возила и то су локације које „Тесла“ препоручује својим купцима. Међутим, пуњење батерија је дозвољено само гостима хотела.

На сајту компаније је истакнуто да ће у будућности бити постављени суперпуњачи за слободну, јавну употребу у Улици краљице Наталије у Београду, код Пожеге и у близини села Јаловик Извор.

Суперпуњачи су посебни пуњачи који снабдевају батерију снагом до 250 киловата, због чега се батерија у потпуности напуни за око 40 минута.

Тренутно у свету постоји 14.081 суперпуњач на 1.604 локације.

„Тесли“ је једини услов да дође на наше тржиште била инфраструктура. Маск је изјавио да нису желели да продају возила „у земљама које немају развијену инфраструктуру“ и да то компликује живот њиховим купцима.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи