Сајам аутомобила у Франкфурту најављује 60 премијера

Следеће недеље почиње сајам аутобила у Франкфурту. Немачки произвођачи најављују велики избор нових модела, највише на електрични погон, и мотора са евро шест плус стандардима, који ће бити обавезни од јануара 2021. године на тржишту Европске уније.

Последње дане на тржишту броје многи аутомобили преко 200 коњских снага и шест цилиндара. Појачане верзије не могу да задовоље нове стандарде издувних гасова и зато ће њихова продаја бити обустављена.

Зато на сцену ступају мали мотори са три цилиндра који развијају и до 160 коњских снага, са малом потрошњом и малом емисијом издувних гасова.

На претпремијери нове „опел астре“ у Франкфурту, речено је да ће нова правила поскупети возила јер развој еколошких мотора изискује и нове трошкове.

„Морамо да упаримо два параметра - тежину и снагу, и то доведемо у релацију са загађењем испод 100 милиграма по килограму масе. Тежак задатак који тражи да се сваки грам у аутомобилу премери. Морали смо да правимо потпуно нове аудио уређаје, да смањујемо тежину возила и уводимо неке нове патенте. Резултат је нова 'астра' која ће бити доступна следеће године“, најављује Колин Јанг из „Опела“.

„Фолксваген“ ће у понедељак приказати ID.3 револуционарни аутомобил, који ће бити на електрични погон са аутономијом од 420 километара и коштаће око 30 хиљада евра.

Основни модел ID.3 ће имати аутономију од 330 километара, а верзија са највећом батеријом ће моћи да пређе и до 550 километара. За пола сата пуњења најмања батерија ће имати енергије за 260 километара.

У Опелу електричну „астру“ очекују следеће године.

„За разлику од 'Фолксвагена', ми идемо на једну врсту батерије и на аутономију од 450 километара са једним пуњењем. О цени не можемо ништа сада да кажемо“, наводи Петер Сеиц, бренд менаџер „Опела“.

На сајму у Фракфурту биће око 60 премијера од чега преко 30 електричних возила. Овај сајам биће и сајам електричне инфраструкуре али и сајам обновљивих извора енергије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи