После „Инстаграма“ и „Фејсбук“ ће почети да скрива број лајкова

У жељи да смањи осећај притиска који имају поједини корисници и како би подстакли да људи слободније и чешће објављују на својим налозима, Фејсбук размишља о укидању приказа броја лајкова. Поставља се питање да ли ће ово смањити број корисника Фејсбука.

Инстаграм већ извесно време испробава ову опцију у седам земаља, укључујући Канаду и Бразил, приказујући другим корисницима само имена заједничких пријатеља који су означили да им се нека објава свиђа.

Чини се да су резултати ових испитивања били веома позитивни, па су се пронеле гласине да би и Фејсбук могао да уведе исту промену.

Идеја је да се корисници спрече да се упоређују с другима или да се осећају лоше што њихове објаве не добијају исти или већи број лајкова. То би могло и да спречи кориснике да бришу неке објаве за које мисле да нису довољно добре.

Једна инжењерка је уочила да је Фејсбук почео да скрива број лајкова у Андроид апликацији, па су се новинари обратили компанији „Фејсбук“ која је за портал TechCrunch потврдила да разматра ту опцију.

Међутим, то још није спроведено, нити су у компанији били спремни да саопште резултате испитивања које су добили у погледу Инстаграма, нити о тачним мотивима или временском оквиру у коме би могло доћи до промена.

Уколико се и одлуче на овај потез, у компанији „Фејсбук“ наводе да ће се са тим ићи поступно и да ће, уколико уоче значајан пад корисника, прекинути са његовом применом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи