Уницеф позива стартапе да конкуришу за инвестиције од 100.000 долара

Иновациони фонд Уницефа позива технолошке стартапe који доприносе смањењу јаза између образовања и запошљавања, и чији рад је усмерен на повећање доступности интернета, да се пријаве на конкурс за инвестицију од 100.000 долара по тиму.

Иновациони фонд Уницефа позива технолошке стартапe који имају потенцијал да допринесу добробити човечанства да се пријаве на конкурс до 30. септембра.

Конкурс је намењен стартапима са Западног Балкана који се баве иновацијама у области дигиталног повезивања, рада и образовања на даљину, као и проналажења послова за младе користећи вештачку интелигенцију, проширену реалност, блокчејн или машинско учење, наведено је у саопштењу Уницефа.

Право да се пријаве имају тимови из Србије, региона Западног Балкана и свих земаља које су обухваћене Уницефовим програмима.

"Стартапи из Србије додатне информације могу добити на српском језику, јер је Уницеф Србија обезбедио подршку нашим тимовима током трајања конкурса", наводи се у саопштењу.

Право учешћа на конкурсу немају тимови из најразвијенијих земаља, попут САД, Велике Британије, Немачке или Израела, јер је Уницеф фокус у овом конкурсу ставио на земље у којима је дигитална економија у повоју.

Шансу, напомиње Уницеф, имају сви тимови који доприносе смањењу јаза између образовања и запошљавања, и чији рад је усмерен на повећање доступности интернета.

"Новчани износ, без узимања власничког удела, намењен је оснаживању тимова на глобалном нивоу", пише у саопштењу.

Уницеф истиче да је циљ конкурса да се подстакне веће укључивање младих у савремене токове у дигиталном свету и да млади добију могућности за образовање и напредовање у животу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи