Ракета која скаче, нови првенац за Маска

Још један велики успех за компанију „Спејс Екс“, чији је прототип ракете „Стархопер“ беспрекорно извео пробни лет, подижући се 150 метара изнад земље, померајући се у страну и онда слећући.

„Стархопер“ (Звездани скакач) извео је пробни лет на полигону компаније „Спејс Екс“ у јужном Тексасу, близу града Бока Чика.

Лет је трајао 57 секунди, а „Стархопер“ је са једне лансирне платформе излетео на висину од 150 метара, а онда слетео на другу.

„Свака част 'Спејс Екс' тиму“, написао је извршни директор Илон Маск.

„Стархопер“ покреће један „раптор“, мотор нове генерације који „Спејс Екс“ развија за коришћење на „Старшипу“ и другој великој ракети „Супер хеви“.

„Старшип“ ће имати 100 места за посаду, а снагу ће му давати шест „раптора“, док ће „Супер хеви“ имати 35.

Ови бројеви могу да се промене, међутим. Маск је обећао да ће се дизајн „Старшипа“ можда мењати након „Стархоперовог“ последњег пробног лета.

Наредне пробе биће спроведене са двема орбиталних платформи – „Старшип Мк1“ и „Старшип Мк2“. Оба брода ће бити покретана са најмање три „раптор“ мотора.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи