Нови руски летећи командни центар

Русија је завршила експериментални рад на модернизацији авиона „иљушин“ Ил-80 и Ил-82 уз обнављање опреме у летелицама, изјавио је заменик министра одбране Алексеј Криворучко.

„Почели смо са модернизацијом на летелицама Ил-80 и Ил-82. Истраживачко-производно предузеће 'Полиот' је главни реализатор креирања система за комуникацију и контролу на авионима и успешно је завршио експериментални рад“, саопштили су војни званичници.

Заменик министра одбране рекао је да се нада да ће научни и технички потенцијал стручњака „Полиота“ омогућити да се реализује најнапреднији систем контроле и радио-комуникација и за авион „су-57“ пете генерације и друге летелице, преноси Тас.

Новине обухватају и рад на хеликоптерима „мил ми-38“.

Истраживачко-производно предузеће „Полиот“ је познати снабдевач  комуникационих система за летелице на различитим нивоима.

„'Полиот' испоручује комуникационе системе руском министарству одбране, а такође спроводи модернизацију опреме за 'ил-22М11' и за 'Ту-142МР' “, рекао је Криворучко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи