Хуавеј: Милијарде корисника биће оштећенe

Кинески џин „Хуавеј“ уложио жалбу америчком суду, тражећи да се прогласи неуставном одлука о стављању те компаније на црну листу, што онемогућава сарадњу америчких компанија са њом. Стављање „Хуавеја“ на америчку „црну листу“ представља „опасан преседан“ и нанеће штету милијардама корисника, рекао је један од највиших званичника кинеске компаније Сунг Љупинг.

Сунг Љупинг је на конференцији за медије рекао да ће трговинска забрана директно оштетити америчке компаније и утицати на радна места.

„Ова одлука би могла да наштети нашим корисницима у више од 170 земаља, укључујући и три милијарде корисника 'Хуавејeвих' производа и услуга широм света", навео је Сунг.

Забраном америчким компанијама да послују са „Хуавејем“, влада САД ће нанети штету и 1.200 америчких компанија, што ће утицати и на десетине хиљада радних места у САД. 

Вашингтон је недавно додао „Хуавеј“ на листу компанија са којима америчке фирме не могу да послују.

За предузећа која се налазе на тој листи, сматра се да су умешана у активности које угрожавају националну сигурност или спољнополитичке интересе САД. 

„Хуавеј“ је више пута негирао оптужбе да њихови производи представљају сигурносни ризик и тврди да су независни од кинеске владе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи