Банка не може да исплати клијентима уштеђевину јер нема шифру трезора

Највећа канадска крипто-мењачница и банка „Квадрига Си-Екс“ каже да не може клијентима да исплати већину од 190 милиона долара штедње, након што је њен оснивач Џералд Котен, једини човек који је знао шифре за виртуелни трезор, преминуо у Индији у децембру.

Сведочивши под заклтетвом пред Врховним судом Нове Скотије, удовица Џенифер Робертсон рекла је да „Квадрига Си-Екс“ дугује клијентима 190 милиона долара у крипто-валутама и декретном новцу.

„Квадрига Си-Екс“ је зато поднела захтев за заштиту кредитора зато што не може да приступи новцу у „хладном спремишту“, већ само у „врући новчаник“, који располаже са много мање новца и користи се за дневне трансфере.

Што се тиче вредности ускладиштених крипто-валута, Којн деск наводи: „Мењачница чува оквирно 26.500 биткојна (92,3 милиона долара), 11.000 биткојн кеша (1,3 милиона), 200.000 литкојна (6,5 милиона) и око 430.000 етер којна (46 милиона). Све укупно 147 милиона долара.“

Удовица истиче да је њен супруг на себе полагао „једину одговорност за руковање и чување средствима“ и ниједан други члан тима није могао да приступи „трезорима“.

„Квадрига Си-Екс“ објавила је вест о Котеновој смрти средином јануара, саопштивши да је преминуо 9. децембра 2018. године услед компликација са Кроновом болешћу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи