После хакерског напада „Фејсбук“ појачава безбедност

Челници „Фејсбука“ оценили су да је хаковање налога 50 милиона корисника велики корак уназад за ту компанију у периоду када ради на томе да поврати поверење корисника у вези са тим како третира њихове податке.

После хакерског напада „Фејсбук“ појачава безбедност После хакерског напада „Фејсбук“ појачава безбедност

У саопштењу је прецизирано да су хаковани „лог-ин“ подаци за готово 50 милиона корисника, а „Фејсбук“ је из предострожности од додатних 40 милиона тражио да се поново улогују.

„Фејсбук“ је ове упаде пријавио надлежним органима. Ипак, није речено да ли су украдене неке од информација корисника.

Савет корисницима који је објавио један од шефова компаније за безбедност на интернету "McAfee" Гери Дејвис је да се промене подаци за логовање.

Такође је саветовао да се „Фесјбукове“ апликације што пре ажурирају јер је компанија већ нашла начин како да исправи овај пропуст.

Напад је био веома широког домета, није циљана ниједна земља посебно, а догодио се неколико недеља пред заказане конгресне изборе у Америци, на шта је „Фејсбук“ додатно фокусиран.

Више од 300 запослених је у потрази за лажним налозима који шире дезинформације, а којима је управљано из страних држава са циљем да се утиче на америчке бираче, наводи Глас Америке.

Готово две милијарде корисника популарне друштвене мреже погођено је када је њихове податке, неовлашћено, у сврху политичке кампање прикупљала „Кембриџ аналитика“. „Фејсбук“ је тада обавестио кориснике за које је утврђено да је „Кембриџ аналитика“ узела њихове податке у јеку кампање за председничке изборе у САД.

„Наша одговорност је да заштитимо ваше податке, и ако то не можемо – не заслужујемо вас“, рекао је тада оснивач „Фејсбука“ Марк Закерберг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи