Читај ми!

Шер данас слави 65. рођендан

Једна од најутицајнијих жена шоу-бизниса која је током каријере продала преко 100 милиона плоча и освојила Оскара и престижну награду у Кану, данас пуни 65 година. Упркос томе њена каријера и даље иде узлазном путањом.

Америчка музичка дива Шер данас пуни 65 година, и даље је незаустављива и спремна за нове животне изазове.

Славна певачица, чије је право име Шерилин Саркисиан, рођена је 20. маја 1946. године у Калифорнији у Ел Центру.

Њен отац, возач камиона и страстан коцкар напустио је породицу када је она имала само две године. Њена мајка, која се удавала шест пута, једва је успевала да их прехрани повремено глумећи и радећи као модел.

Позната певачица напустила је кућу са 16 година, када је у једном кафеу упознала свог будућег мужа, музичара Сонија. Са непуних 18 година почиње њен стрмоглави успон када са Сонијем снима дует I Got You, Babe - хит који је продат у преко четири милиона примерака. Ову песму магазин Ролинг стоун уврстио је међу 500 најбољих песама свих времена.

Године 1969. удала се за Сонија, са којим има ћерку Честити. Њихов телевизијски шоу „Сони и Шер" био је једна од најгледанијих емисија почетком седамдесетих. Њен брак са Сонијем се распао 1974. године. Тада се по други пут удаје за музичара Грега Олмана са којим има сина Елајџу Блу Олмана. Тај брак потрајао је непуне две године.

Увек је спремна за нешто ново, па је отпочела глумачку каријеру у филму Silkwood 1983. године. Две године касније у Кану проглашена је најбољом глумицом за улогу у филму Mаsk, а 1987. године добила је и Оскара за улогу у филму Опчињена месецом у којем јој је партнер био Николас Кејџ.

Шер се потом поново враћа музици и крајем осамдесетих објављује један од својих највећих хитова If I could Turn Back Time. Тада се подвргава многобројним хируршким операцијама, јер је одувек била опседнута својим физичким изгледом и одлази на велики број турнеја.

Током деведесетих редовно објављује албуме и снима и понеки филм, а недавно је поново доспела у жижу интересовања јавности због одлуке ћерке Честити да промени пол и постане Чез.

После вишегодишње паузе, Шер је поново заиграла у филму Бурлеска за који је написала и песму Yоu Haven't Seen the Last of Me.

Овим најновијим хитом, Шер је показала да не намерава да се повуче са музичке сцене на којој је оставила неизбрисив траг не само због оригиналног сценског наступа већ и због бројних хитова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару