Читај ми!

У ординацију код министра Дулића

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић сваког четвртка замењује кравату и одело белом униформом. Пацијенти се често изненаде када у ортопедској ординацији затекну политичара, али Дулић тврди да су политичке теме ту строго забрањене.

Грађани којима затреба помоћ ортопеда, а потраже је у Заводу за здравствену заштиту радника ЖТП-а понекад помисле да је реч о скривеној камери када их у ординацији, у белом мантилу, дочека - Оливер Дулић, министар животне средине, рударства и просторног планирања.

Сваког четвртка, у 16 сати, Дулић одело и кравату замени лекарском униформом, а неретко у помоћ притекне и док министрује по терену јер, како каже, лекари немају радно време.

„Када дођем овде апсолутно све престаје, чак и телефон не уносим у ординацију", почиње Дулић причу о лекарском позиву, којем, тренутно, због политичке каријере, не може да посвети у потпуности.

Ипак, сваки слободан тренутак користи да се бави струком, водећи рачуна да његов примарни посао - посао министра, због тога не трпи.

Невољно, након кратког убеђивања Дулић је пристао да камера забележи део његовог разговора са пацијенткињом, која је приликом пада са мотора повредила ногу.

Након прегледа, када се уверио да је све у реду, строго, али са осмехом ју је упозорио да, убудуће, буде пажљивија.

Разговор о политици строго забрањен

Политичке теме су у Заводу забрањене, а онима који нису дошли због заиста здравствених проблема, Дулић заказује састанке у Министарству.

„Овде сам лекар, бавим се својом струком. Пацијенти су ту због своје муке, проблема и болести и не разговара се о политици", изричит је Дулић и напомиње да се тог правила придржава без изузетка.

Међутим, било је и пацијената који нису очекивали да у ординацији налете на министра.

„Дешавало се да помисле да је скривена камера, пошто не знају да се бавим овим послом. Ипак, драго им је што имају прилику да ме упознају", навео је Дулић.

Како би одржао кондицију и једног дана могао у потпуности да се врати струци и настави лекарски посао, он не пропушта ниједну могућност да оперише, али признаје да има мање прилике за то него што му је потребно да би као хирург био у пуној форми.

Министар у своје квалитете не сумња и тврди да сваки пацијент који покуца на његова врата добија врхунску лекарску услугу.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару