Читај ми!

Следећа станица – посао, па медени месец

Новопечени супружници, принц Вилијам и принцеза Кетрин, дан после спектакуларног венчања напустили су Бакингемску палату хеликоптером. Светски медији пренели су да се пар упутио на медени месец, али се у званичном саопштењу наводи да ће пар током викенда остати у земљи, да се принц у уторак враћа на посао, а да ће пут морати да сачека.

Војвода и војвоткиња од Кембриџа, до јуче познати као принц Вилијам и Кејт Мидлтон, одлучили су да не иду одмах на медени месец и током викенда остаће у Великој Британији, наводи се у саопштењу издатом у Бакингемској палати.

Краљевски пар напустио је током преподнева Палату хеликоптером, што је изазвало недоумице о њиховом одласку на свадбено путовање. Званичници краљевске палате навели су да ће младенци касније отпутовати у иностранство, али нису прецизирали у коју државу већ само да ће то бити „по њиховом избору".

Британски медији пишу да ни сама принцеза Кетрин до почетка путовања неће знати где је супруг води, а да је њена жеља да то буде комбинација авантуре и опуштања. Као једна од могућих дестинација наводи се Јордан.

Протеклих седмица као могуће локације помињана су разна места широм света - од приватног острва на Карибима, које обожавају Кејт и њени родитељи, преко Јужне Африке где ју је Вилијам запросио, Сејшела и Јужне Америке, па све до краљичиног имања Балморал у Шкотској, на којем би били најзаштићенији од папараца.

Све наде јавности да ће се младенци упутити на путовање распршиле су се када је потврђено да Вилијам планира да се у уторак врати на посао. Војвода од Кембриџа запослен је као пилот за потраге и спасавања у Краљевској авијацији Велике Британије.

Најпознатији новопечени брачни пар на планети, прослављао је склапање брака до ситних сати на пријему у Бакингемској палати са 300 званица.

Млада је носила белу вечерњу хаљину са болером од ангоре и појасом опточеним дијамантима.

Хаљину је дизајнирала Сара Бартон из куће Александар Меквин која је дизајнирала и младину венчаницу.

„Драго ми је да нас је време послужило. Имали смо сјајан дан", навела је нова британска принцеза у саопштењу.

На вечери у Клеренс хаусу коју је организовао Вилијамов отац, принц Чарлс, Вилијамов брат Хари и младин отац Мајкл Мидлтон одржали су говоре.

Пар се затим вратио у Бакингемску палату на вечерњи пријем за који је специјално отворена балска дворана дугачка 36 и широка 18 метара. Дворана је највећа од 775 соба у палати.

Према речима љубитеља краљевске породице, главни мотив за долазак испред велелепних здања у којима се одвијала свечаност је учешће у догађају који се неће поновити.

Почаст принцези Дајани

Принц Вилијам се на дан венчања посебно потрудио да његова мајка принцеза Дајана, како је сам рекао, „не буде одсутна" са церемоније његовог венчања са Кејт Мидлтон у Вестминстерској опатији.

Млада је носила Дајанин веренички прстен, током службе је отпевана химна са сахране његове мајке, а међу гостима је био и Елтон Џон који је на Дајаниној сахрани певао песму "Candle in the wind".

Свадбена церемонија изведена је уз присуство готово 2.000 гостију, више милиона људи широм света пратило је овај догађај и једина особа која је недостајала била је Дајана, која је погинула у аутомобилској несрећи у Паризу 1997. године, у 36. години, само годину дана након развода од принца Чарлса.

Од тренутка када је у новембру објављено да ће се венчати, Вилијам је успомену на своју мајку свесно ставио у сам центар прославе тиме што је поклонио Кејт мајчин веренички прстен, са великим плавим сафиром и дијамантом.

„Тај прстен је за мене веома посебан. То је мој начин да будем сигуран да моја мајка неће бити одсутна", рекао је Вилијам тада новинарима.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару