Читај ми!

Најбољи српски „брендови“

Србију у свету најбоље представљају људи, као што су Владе Дивац, Новак Ђоковић, награђени студенти који су изумели соларни пуњач, уметници и други успешни млади људи.

Позитиван имиџ Србије у свету граде спортисти, студенти, музичари, лекари. Човек по којем се Србија највише препознаје је најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који нас је у овој сезони прославио пехарима на терену, али и понашањем ван терена.

„Где год да се појавимо увек је застава поред нашег имена, у мом случају, представљам себе али и своју земљу и свестан сам да морам то да одрадим како доликује", истакао је Ђоковић.

Владе Дивац, још један „српски бренд" мењао је ружну слику о Србији и показивао да су Срби, као и други народи, да желе добро свима, да су породични, воле традицију и да су весели.

„Тек ми је сада, после свих тих година јасније шта сам ја представљао свом народу, када гледам Новака. Ја сам сада велики навијач и ја се будим ноћима да гледам његове мечеве и драго ми је да је постао број један, не као тенисер у свету, него број један бренд Србије и Срба", наводи Дивац. Ђоковић каже да му ласка што Дивац, највећа легенда нашег спорта, устаје ноћу да гледа његове мечеве.

Србију у добром светлу представљају и студенти који су измислили соларни пуњач и обећавају још изума.

„Оно што нам је јако драго је да смо Србију успели да покажемо у најпозитивнијем светлу, што су млади људи из Србије успели да победе много озбиљније конкуренте из Европе, и мислим да је ово била супер реклама, како за нас, тако и за целу Србију", оценио је један од награђених студената Милош Милосављевић.

Рецепт за добар имиџ земље је, свакако, добар производ са што дужим роком трајања.

Воја Жанетић из агенције „Мозаик" сматра да бисмо сада могли да покушамо да се вратимо ка томе да будемо познати по спретним мајсторима, људима склоним да у импровизацији налазе добра и креативна решења.

„Земља бистрих и гостољубивих људи. Не би било лоше", закључио је Жанетић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару