Краљевско венчање доноси и краљевску зараду

Највеће краљевско венчање у Великој Британији после 30 година обележиће понеко одступање од традиције британске монархије, али и одличан профит трговаца. Очекују да ће им само продаја сувенира повећати зараду око 600 милиона фунти.

Иако је до краљевског судбоносног „да" остало двадесетак дана, трговци на Острву већ славе. Чаше, папирни тањири и салвете са ликовима Вилијема и Кејт иду као алва. Трговци очекују да овог месеца удвоструче продају.

„Када је почела криза, пре две и по године, надала сам се да ће се принц Вилијем одлучити на просидбу, јер је земљи потребан оптимизам, без обзира на то да ли волите краљевску породицу или не. Тако добру енергију људи имају још једино у време Ускрса", сматра Клер Прајс.

Док су досадашња краљевска венчања у британској монархији подразумевала обавезан пољубац младенаца на балкону Бакингема и чету деверуша, венчање Вилијема и Кејт биће скромније.

За разлику од Дајане Спенсер, која је пре 30 година на венчање са принцом Чарлсом у катедралу св. Петра стигла позлаћеним кочијама, Вилијемова изабраница ће се до Вестминстерске опатије провозати у милион фунти вредном „ролс-ројсу" из 1977, из краљевског возног парка.

Док су Чарлс и Дајана добили 6.000 свадбених поклона, Вилијем и Кејт су замолили званице да, уместо поклона, донирају новац у хуманитарни фонд. Свечани краљевски ручак после венчања, замениће шведски сто.

Лондон ће, постављањем уличних џиновских екрана и штандова са послужењем за десетине хиљада људи, потврдити традицију града са најбољим уличним забавама.

„Очекујемо добру продају реквизита за уличне журке, а процењује се да ће широм земље око 4 милиона људи учествовати у сличним слављима", тврди Крис Симпсон, директор фирме за продају преко Интернета.

Венчање на које смо сви позвани, јер ће пет милијарди људи моћи да гледа директан ТВ пренос - у Лондон, који иначе посете милиони туриста годишње, довешће додатних 600.000 страних гостију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару