Први пут објављене фотографије принца Вилијама са мајком Дајаном у посети добротворној организацији за бескућнике

Покојна принцеза Дајана одвела је младог принца Вилијама у склониште за бескућнике када је имао само 11 година, показују недавно објављене фотографије.

У одломку из документарца о његовим напорима да оконча бескућништво, који ће бити емитован ове недеље, наследник британског престола је рекао како је Дајана упознала њега и његовог млађег брата, принца Харија, са циљем да подигне ширу свест друштва о питањи оболелих од сиде и проблему менталног здравља.

„Никада раније нисам био на сличном месту и био сам помало забринут шта да очекујем. Моја мајка је као и увек била таква да су се сви осећали опуштено и умела је да се насмеје и нашали са свима“, рекао је Вилијам о посети добротворној организацији The Passage у Лондону 1993. године.

Прошлог јуна, старији син краља Чарлса покренуо је петогодишњи пројекат "Homewards" на који га је, како је рекао, инспирисала принцеза Дајана.

Добротворне организације за бескућнике кажу да је тешко тачно утврдити колико људи живи на улици, али статистика објављена овог месеца каже да је процена да 178.560 домаћинстава живе као бескућници у Енглеској у 2023-24, што је 12,3 одсто више у односу на годину раније.

Фокусирајући се на бескућништво, Вилијам је рекао да „очајнички покушавам да помогнем људима којима је потребна помоћ, и ја то видим као део своје улоге".

Он се присетио да је током посете The Passage-у играо шах и ћаскао са штићеницима.

Комплетан документарац ИТВ-а, Принц Вилијам: Можемо да зауставимо бескућништво, биће приказан 30. и 31. октобра.

Сниман више од годину дана, документарац прати почетне фазе иницијативе Villiam's Homewards, коју је основао принц Вилијам и Краљевска фондација у јуну 2023. У питању је петогодишњи програм који ће се спровести на шест локација широм Велике Британије који би требало да покаже да је могуће окончати бескућништво.

Серија, коју је режирао добитник награде Бафта, Лео Берли, садржи приче оних који се тренутно суочавају са бескућништвом или који су га искусили.

У предстојећем документарцу, принц Вилијам се такође осврће на критике да ли је он прави човек да се позабави овим питањем, с обзиром на његов привилегован положај.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи