Маскова изборна лутрија – милион долара дневно за Трамповe бирачe

Милијардер Илон Маск најавио је да ће сваки дан до америчких председничких избора, 5. новембра у несвакидашњој лутрији делити Трамповим бирачима по милион долара.

Први човек „Тесле“, Илон Маск, који на предстојећим америчким изборима за председника отворено подржава Доналда Трампа, обећава новац бирачима који потпишу петицију.

Маск је најавио да ће његов комитет за политичку акцију који подржава Трампа, Америка ПАК (America PAC), давати милион долара сваког дана до избора некоме ко буде потписао његову петицију која подстиче републиканце у кључним државама да се региструју за гласање.

Ова несвакидашња лутрија почела је у суботу када је Маск уручио огроман чек првом добитнику на догађају у Пенсилванији. То би могло да значи да ће Маск морати да издвоји 17 милиона долара уколико остане једини донатор акције комитета.

Петиција омогућава да се прикупе подаци потенцијалних гласача са којима чланови Трампове кампање касније могу да раде како би их убедили да изађу на биралишта, али није ограничено да је могу потписати само присталице републиканаца.

Маск је до сада донирао 75 милиона долара комитету, који обавља већи део предизборне кампање Доналда Трампа у кључним државама, у којима је приближна подршка гласача Трампу и кандидаткињи демократа, потпредседници Камали Харис.

Кампања од врата до врата, коју у контакту са потенцијалним бирачима спроводи Америка ПАК, не протиче без проблема, па је тако око 24 одсто таквих активности у Аризони и 25 одсто у Невади означено као потенцијално лажно, уз сумњу да су истраживачи лажно тврдили да су посетили неку породицу.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи