Читај ми!

Како је Наоми Кембел проневерила стотине хиљада евра, и коју казну је добила

Манекенки Наоми Кембел забрањено је да представља добротворне организације, после откривања доказа о финансијским малверзацијама.

Како је Наоми Кембел проневерила стотине хиљада евра, и коју казну је добила Како је Наоми Кембел проневерила стотине хиљада евра, и коју казну је добила

Надзорни органи утврдили су да је малверзација било у добротворној организацији коју је светски топ модел представљала више од деценије. Забрана за Наоми Кембел важи за период од пет година.

Истрага Комисије за добротворне фондове, показала да добротворна организација “Fashion For Relief” није имала онолико новца колико је зарадила са више догађаја који су организовани у добротворне сврхе.

Та организација је наиме потрошила десетине хиљада евра на смештај у луксузним хотелским собама, спа третмане, цигарете и лично обезбеђење манекенке, а било је и неовлашћених трансакција као што су плаћања у износу од неколико стотина хиљада евра и то – манекенкиним колегиницама, саопштила је Комисија.

Надзорни орган успео је да поврати скоро 420.000 евра и уплатио их је организацији "Save the Children". Забрану представљања хуманитарних организација, у трајању од девет година, добила је колегиница Наоми Кембел – Бјанка Хелмих. Њој је током две године уплаћено скоро 350.000 евра.

Још једна колегиница која је учествовала у малверзацијама – Вероника Чоу, добила је исту врсту забране на четири године.
Извештај о истрази открио је историју хаотичног финансијског управљања и неодговорног вођења евиденције у добротворној организацији.

„Од повереника се законски захтева да доносе одлуке које су у најбољем интересу њихове добротворне организације и да се придржавају законских обавеза и одговорности. Наша истрага је утврдила да повереници ове добротворне организације то нису радили, што их дисквалификује за ангажман хуманитарног карактера”, изјавио је помоћник директора Комисије за добротворне сврхе Тим Хопкинс.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи