Француски глумац Арно Амбер дошао је у Србију као туриста и одлучио да остане

Француски глумац Арно Амбер дошао је у Србију пре 10 година као туриста, на три дана и остао до данас. Сада у Београду припрема премијеру представе „Сећаш ме се“.

Гостујући у Јутарњем програму, глумац Арно Амбер, рођен на истоку Француске, каже да је дошао као туриста на три дана, а онда се „десио живот“.

„Случајно се десило да је било лепо време, лепо дружење и онда сам одлучио да останем три дана више, три дана више… Сада бројим мало више од три дана“, признаје Арно.

Српски језик је учио у почетку тако што је гледао филмове и читао титлове. Гледао је и програм РТС-а и читао потписе, мада ништа није разумео. Касније је ипак узео приватне часове, јер то што је самостално научио није било довољно за пословну комуникацију.

До сада је играо у бројним домаћим филмовима и серијама – Руски конзул, Чувари формуле, Шетња с лавом, Поред мене, серији Време зла, Династија Синђелић, а једно време се појављивао и у квизу Ја волим Србију.

Драма са елементима комедије

Драма Сећаш ме се чију премијеру припрема Арно Ардо говори о лекару који је схватио да има Алцхајмерову болест.

„Комад има само елементе комедије, а у питању је драма. Мени је било фасцинантно да сви имамо меморију и то прихватамо као наш живот. Али шта се дешава кад одједном нема те меморије. Да ли губимо и живот? Ко смо ми? Ко смо ми за друге? За ћерку, на пример, коју ће да игра Симона“, наглашава гост Јутарњег програма.

Симона Арсенијевић је студент глуме, а сарадња са Арноом јој је јако занимљива, посебно због бројних анегдота око везаних за знање српског језика.

„У представи сам ћерка главног јунака и спортиста сам, што је иначе потпуно различито од мене у приватном животу. Она се одриче свог живота како би помогла оцу да се присети неких ствари из прошлости и да никада више ништа не заборави“, објашњава глумица.

Премијера представе у Академији 28 је заказана за 28. септембар.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи