Ален Делон ће данас бити сахрањен на свом имању у „најстрожој приватности“

Пажљиво одабраној групи од 40 ожалошћених који ће данас присуствовати сахрани Алена Делона, наводно је речено да запечате мобилне телефоне и не снимају фотографије.

Ален Делон ће данас бити сахрањен на свом имању у „најстрожој приватности“ Ален Делон ће данас бити сахрањен на свом имању у „најстрожој приватности“

Према жељи његово троје деце, Ален Делон ће данас бити сахрањен у кругу свог сеоског дома у „најстрожој приватности“.

Пажљиво одабрана група од 40 ожалошћених позвана је на церемонију и замољена да искључи телефоне и не фотографише.

Француски глумац, који је преминуо у недељу у 88. години, изричито је тражио да не буде националног омажа, инсистирајући да жели да буде сахрањен „као и обичан човек".

Након што је обезбедио специјалну дозволу локалног префекта, биће сахрањен у капели коју је саградио у Ла Брулириу, имању у Душију у Лоареу, 140 километара југоисточно од Париза, коју је купио седамдесетих и где је преминуо. Капела се налази на гробљу на имању од скоро 120 хектара, од чега је већи део шума, где је Делон сахранио најмање 35 својих кућних љубимаца.

Глумац је тражио да са њим буде сахрањен његов пас, „сапутник на крају живота“, белгијски овчар по имену Лубо. После протеста активиста за заштиту животиња, глумчево троје деце Ентони (59), Анушка (33) и Алаин-Фабиен (30) пристали су да задрже пса у породици.

Нејасно је ко ће задржати Лубоа или где јер су се њих троје последњих месеци јавно огорчено свађали око очеве заоставштине.

Делон је такође захтевао да опело обави католички свештеник монсињор Жан-Мишел Ди Фалко (82), бивши бискуп Гапа на југоистоку Француске и дугогодишњи пријатељ глумца.

Ди Фалко је 2017. надгледао сахрану глумице Миреј Дарк, Делонове пратиље од 1968. до 1983. и жене коју је описао као „љубав мог живота“, као и музичара и певача Шарла Тренеа и француског пословног тајкуна Жан-Лика Лагардера. Такође је био и на сахрани бившег председника Валерија Жискара д'Естена 2020.

Од ожалошћених је наводно затражено да запечате своје мобилне телефоне у пластичне кесе током церемоније и речено им је да не би требало да фотографишу. Локална префектура забранила је летелицама и дроновима да лете изнад имања.

Некада познато лице у Душију, Делон није виђен у селу неколико година након што је доживео мождани удар 2019. и дијагностикован му је лимфом који се споро развија 2022. године.

субота, 24. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару