Читај ми!

Објављен видео-снимак са крштења принцезе Марије Карађорђевић

Принц-наследник Филип и принцеза Даница Карађорђевић објавили су званични видео-снимак са крштења њихове кћерке принцезе Марије Карађорђевић, које је одржано у дворској капели Светог Андреја Првозваног. Крштење је било затворено за јавност.

Принцеза Марија је прва принцеза рођена у директној наследној линији краљевске породице Карађорђевић након принцезе Јелене (р. 1884), кћерке краља Петра Првог и кнегиње Зорке.

Принцезу Марију је у дворској капели на Краљевском двору крстио патријарх српски Порфирије у присуству већег броја епископа СПЦ, а крштена је у водама које су донете из Дунава, Саве, Дрине, Вардара, Мораве, Ибра, Жиче, Призренске Бистрице, извора Светог Јоаникија Девичког код манастира Девич и Јадранског мора.

Принцеза Марија је на крштењу носила хаљиницу од чипке која је припадала прабаки принца Филипа. Чувана је у дворцу Villamanrique, надомак Севиље, који је припадао родитељима принцезе Марије да Глорије.

Крштени кумови принцезе Марије Карађорђевић били су принц Николас од Румуније и његова супруга принцеза Алина-Марија. Реч је о потомцима румунске краљевске породице из које потиче краљица Марија Карађорђевић, чукунбака принцезе Марије.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије