Читај ми!

Осамдесети рођендан шведске краљице – у цветном дезену, без камера и са Карађорђевићима 

Иако је 80 година напунила још у децембру, шведска краљица Силвија је током протеклог викенда прославила јубиларни рођендан гала вечером у краљевској палати, којој су , осим породице, присуствовали и норвешки краљ и краљица, као и престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом. 

У Стокхолму је протеклог викенда било посебно свечано, краљевска породица била је у пуном саставу, а дошли су и гости из иностранства, јер је краљица Силвија, супруга краља Карла XVI Густава, прославила јубиларни 80. рођендан. 

Иако је 80 година напунила још крајем децембра, гала прослава је у то предбожићно празнично време остављена за топли пролећни период, а на официјелном Инстаграм налогу краљевске породице тада је само приказано како су краљици, уз велику рођенданску торту, честитали унуци.

Сада су ту, осим шире породице и рођака, били и гости из иностранства. 

Норвешки краљ Харалд и краљица Соња допутовали су из Осла и на норвешкој краљевској јахти приредили су јуче свечани ручак за краљицу Силвију и њену породицу. 

Сва дешавања током викенда означена су као приватна, па није било официјелних камера и до медија су углавном стизале фотографије које су снимали шведски папараци. 

Гала вечера одржана је у суботу у краљевској палати, а на њој су, осим норвешког краљевског пара, виђени и данска принцеза Бенедикте (сестра бивше краљице Маргрете), која је пре месец дана такође напунила 80 година, а чија је мајка била шведска принцеза Ингрид, те престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом Катарином. 

Блиске везе шведске и југословенске краљевске породице оличене су и у чињеници да је шведска престолонаследница Викторија била кума на венчању принца Филипа и принцезе Данице у Београду 2017. 

Посебну радост за краљицу Силвију представљало је и то што се управо пре неколико дана, њена најмлађа ћерка принцеза Медлин, са супругом и троје деце, трајно преселила у Стокхолм из САД, где је до сада живела, тако да ће њена деца од августа кренути у шведску школу, што ће им омогућити да задрже места у наследној линији трона.

Краљ Карл Густав и краљица Силвија имају троје деце и осморо унучади.

Током свечаног ручка и гала вечере атмосфера је била весела, а даме су се определиле за изузетно ведре свечане тоалете живих и пролећних боја и махом цветног дезена.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару