Читај ми!

Исидора Минић: Да су ми на пријемном рекли : „Довиђења, пријатно", вероватно бих била туристички водич

Kомедија „Вања, Соња, Маша и остали“ је прва премијера у новој сезони Атељеа 212. У току су пробе за сусрет са публиком у новембру. У комедији учествује и глумица Исидора Минић.

„Кристофер Дјуранг се негде окреће том животу од овог тренутка, па уназад. Пошто је амерички писац, и у осврту на позориште, на Холивуд“, рекла је гостујући у Београдској хроници Исидора Минић.

Аутор је амерички, нешто слично се игра и на Бродвеју, а ликови носемимена из Чеховљевих романа.

„Он се тако осврће на позоришну, односно уметничку историју, и на модерно доба, младе људе, брзину живота, индустрију, климатске промене“, додала је.

У представи играју и Небојша Илић, Милица Михајловић, Александра Јанковић,Ђорђе Кадијевић, Наталија Степановић. Редитељка је Ксенија Крнајски.

„Важно је да, када се ради комедија, да се са позитивом улази, јер комедија је стварно један од тежих жанрова“, рекла је Минићева.

Исидора је иначе желела да буде балерина и туристички водич, али, када је дошла на пријемни испит за Академију, када је на ред дошла обавезна имитација и имитирала наше познате две певачице.

„Била сам окружена уметницима, тако да је то негле логичан избор био, само што нисам била од оних које би то по сваку цену. Ја сам хтела да видим да ли сам за то. Ако би на пријемном рекли – довиђења, пријатно, окренула бих се нечем другом, вероватно туристичком водичу“, објаснила је глумица.

Исидорина мајка Неда Спасојевић и Исидора су добитнице Стеријине награду за исту улогу – улогу Кишове Електре. Исидора каже да, с тим у вези, када се неко бави истим послом као родитељи, „гледа да се не обрука“.

Радила је са много редитеља, а са Јагошем Марковићем у три пројекта, међу којима је и Ромео и Јулија у коме је глумила насловну улогу.

„Срећна сам што сам радила с њим, у среду ћемо се опростити, он ће отићи на свој нови пут, а нама остају његове представе којих има доста у овом граду а публика има привилегију да ужива у његовој уметности и даље, иако њега нема“, изјавила је Исидора Минић.

уторак, 28. новембар 2023.
7° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!