Читај ми!

Принцеза Алексија у маминој хаљини слика и прилика краљице Максиме

Холандска принцеза Алексија, млађа ћерка краља Вилема-Александера, имала је ових дана први официјелни ангажман и појавила се у хаљини своје маме, показавши колико неодољиво личи на краљицу Максиму.

Холандска принцеза Алексија свечано је крстила нови модеран брод за копања и истраживања на морском дну бродске компаније „Ван Орд“.

Био је то први официјелни ангажман млађе ћерке краља Вилема-Александера, а брод ће носити њено име и зваће се „Вокс Алексија“.

На овом важном догађају Алексија се појавила у атрактивној и елегантној тегет хаљини са необичним карнерима на рукавима, креацији Оскара де ла Ренте.

Реч је о хаљини њене мајке, једне од убедљиво најелегантнијих припадница европских краљевских породица, краљице Максиме, на коју Алексија изузетно много личи, што је посебно дошло до изражаја када се појавила у њеној хаљини. 

Принцеза Алексија има 18 година и млађа је сестра холандске престолонаследнице Катарине Амалије. Осим њих две, краљевски пар има и најмлађу ћерку Аријану.

Алексија је у мају ове године дипломирала на Атлантик колеџу у Велсу, заједно са шпанском престолонаследницом принцезом Леонор. 

Исти колеџ од пре неколико дана похађа и Леонорина млађа сестра, инфанткиња Софија.

Да подсетимо, реч је о престижном колеџу, основаном 1962. године, који су похађали многи припадници европске и светске аристократије, укључујући и Алексијиног оца.

Смештен је у замку Светог Доната из 12. века, на јужној обали Велса, двадесетак километара од Кардифа, а многи га у шали зову „хипи Хогвортс“, алудирајући на романе о Харију Потеру. Двогодишња школарина, како су својевремено пренели шпански медији, кошта 76.000 евра.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се