Читај ми!

Избушен мантил краљице Максиме за једне лудило, за друге промашај

Увек изузетно елегантна и стилизована, холандска краљица Максима изабрала је више него упадљив стајлинг за посету Недељи дизајна у Милану, изазвавши бројне коментаре на друштвеним мрежама.

"Шта ће на ово да каже Летисија", само је један од коментара пратилаца краљевске моде, навиклих да "рупе" као модни детаљ чешће носи супруга шпанског краља, Летисија.

Увек беспрекорно елегантна, али такође и упадљива и смела - такав модни стил краси холандску краљицу Максиму. Својом високом импресивном фигуром она тај стил успева изузетно успешно да изнесе.

На Недељи дизајна у Милану одабрала је одевни предмет који је немогуће не приметити: драп мантил са упадљивим крупним рупама оивиченим златним алкама. Реч је о креацији Данца Клеса Иверсена, чији модели често имају овај детаљ, а краљица Максима их је већ носила. Хаљину истог креатора са таквим златним прорезима обукла је током званичне посете Норвешкој пре годину дана. Додуше, ни тада без негативних коментара. 

Сам назив модела, "Pazia", само да има два "з" у имену, био би апсолутно прикладан, јер би на италијанском значио "лудило".

Овај луцкасти мантил Максима је, како открива Royal Fashion Police, укомбиновала са врло скупим аксесоаром - златном ташницом са "урокљивим оком", турске креаторке Бегим Кан, која кошта око 3600 евра и Картије наочарима од 820 евра.

Испод мантила је носила тиркизно одело са дугим панталонама изузетно широких ногавица.

Коментатори краљичиног новог аутфита нису имали милости. Готово ниједна досадашња одевна комбинација холандске краљице није изазвала толико негативних коментара. Мантил никако нису могли да јој опросте, сматрајући га најгорим избором до сада. 

Многи су се шалили да подсећа на бајку о царевом новом оделу или холандски сир с рупама и држали фиге да не падне киша и краљица не покисне.

Једино оправдање нашли су у чињеници да је Максима у Милану, престоници екстравагантног дизајна, па једино ту овако нешто има смисла.

Истини за вољу, краљичин избор итекако има смисла. Носећи креацију Клеса Иверсена одала је почаст Данској и њеном иновативном дизајну, јер је у Милану управо посећивала инсталацију "Ово је Данска", коју је приредило 17 компанија из те земље.

Касније током вечери обукла је елегантну хаљину истог креатора, са златним алкама на рукавима, којој није било мане.

И у краљевској моди мора се понекад показати храброст, а Максими то свакако не мањка. И шта год да обуче, добро јој стоји, па чак и - рупе.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара