Читај ми!

Шпанска и холандска принцеза дипломирале на „хипи Хогвортсу“

Шпанска и холандска краљевска породица данас су присуствовале свечаној додели диплома на Атлантик колеџу у Велсу, где су дипломирале шпанска престолонаследница Леонор и холандска принцеза Алексија. 

Шпанска престолонаследница, седамнаестогодишња принцеза Леонор од Астурије, дипломирала је на Атлантик колеџу у Гламоргану, где је студирала две године, а свечано уручење дипломе нису пропустили ни тата краљ Фелипе Шести, ни мама краљица Летисија, ни млађа сестра инфанткиња Софија.

У Велсу су истим поводом данас и холандски краљ Вилем-Александер и краљица Максима, јер је на истом колеџу диплому добила и њихова друга ћерка, принцеза Алексија.

Реч је о престижном колеџу, смештеном у замку Светог Доната из 12. века, на јужној обали Велса, двадесетак километара од Кардифа, који многи у шали зову „хипи Хогвортсом“, алудирајући на романе о Харију Потеру. Основан је 1962, а похађали су га многи припадници европске и светске аристократије, укључујући холандског краља Вилема Александера, белгијску престолонаследницу Елизабету и јорданску принцезу Рају Бинт Ал Хусеин.

Медији су писали да двогодишње школовање кошта око 76.000 евра.

Фелипе и Летисија изгледали су поносно када је будућој краљици Шпаније уручен међународни бакалауреат. Од наредне школске године, на истом колеџу наследиће је сестра Софија, док ће се Леонор посветити трогодишњој војној обуци, коју по правилу морају да прођу сви будући челници парламентарних монархија Европе. После тога је чека и универзитет.

Лепа принцеза честа је тема шпанских медија, а иако се о њеном приватном животу не зна много, шушка се да јој је симпатија годину дана старији фудбалер Барселоне, Пабло Мартин Гавира. Наводно је током светског првенства у Катару популарни Гави поклонио краљу свој потписани дрес, намењен принцези. Информација је по обичају остала само у домену медијских спекулација.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара