Читај ми!

Окршај Маска и Закерберга у Италији у стилу староримских гладијатора

Два највећа технолошка магната обећала су да ће снаге „као прави мушкарци“ одмерити у рингу, а све је реалнија опција да ће се дуел Илона Маска и Марка Закерберга одиграти у Италији у стилу староримских борби.

Док неизвесности око потенцијалог сукоба Маска и Закерберга расте, министар културе Италије рекао је да се окршај технолошких гиганата неће одржати у италијанској престоници, али није прецизирао ни где ни када би могао да се одржи.

Маск и Закерберг преко друштвених мрежа најављују од јуна да ће одмерити снаге у кавезу. У једном тренутку, Илон Маск је рекао да ће се борба одржати у римском Колосеуму, али су италијански званичници то искључили.

Међутим, власник платформе Икс, раније познате као Твитер, најавио је да ће сукоб бити у стилу староримских борби и да ће бити уживо преношен на Твитеру и платформама компаније „Мета“.

Све пред камерама биће стари Рим, дакле апсолутно ничег модерног неће бити у кадру. Разговарао сам са премијером Италије и министром културе. Пристали су да то буде епска локација“, написао је генерални директор Тесле у објави на Твитеру.

Убрзо након тога, италијански министар културе Ђенаро Санђулијано потврдио је да је разговарао са Маском о „великом добротворном догађају који ће подсетити на античка времена“, уз поштовање и чување историјских локалитета.

То се неће одвијати у Риму. Пре свега, очекује се да ће износ који ће бити значајан, од око више милиона евра, бити дониран италијанским дечјим болницама за обнову објеката и за научна истраживања дечјих болести“, навео је министар у саопштењу.

Биће то и прилика да глобално промовишемо нашу историју и археолошко, уметничко и културно наслеђе“, навео је Санђулијано, али није открио више детаља о планираном догађају.

Ипак, на гладијаторски окршај ће изгледа морати да се сачека док Маску не стигну резултати магнетне резонанце, што би у случају да је потребна мања интервенција могло да одгоди дуел неколико месеци.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво