Читај ми!

Илон Маск и Марк Закерберг уговарају физички обрачун у Лас Вегасу

Два најистакнутија светска технолошка милијардера – Илон Маск и Марк Закерберг – пристали су да се боре један против другог на борилишту ултимат фајта у Вегас „Октагону“.

Илон Маск и Марк Закерберг уговарају физички обрачун у Лас Вегасу  Илон Маск и Марк Закерберг уговарају физички обрачун у Лас Вегасу

Мaск је на својој платформи за друштвене мреже Твитер објавио поруку да је „спреман за борбу у кавезу" са Закербергом.

Закерберг, шеф матичне компаније „Мета“ на Фејсбуку и Инстаграму, потом је објавио снимак екрана твита господина Маска са натписом „пошаљи ми локацију“.

„Прича говори сама за себе“, рекао је портпарол „Мете“ за Би-Би-Си.

Муск је затим узвратио поруком на Закербергов одговор са: „Вегас Октагон“.

Октагон је струњача за такмичење и ограђено подручје које се користи за мечеве Ултимат фајт шампионат (УФЦ) чије је седиште у Лас Вегасу, Невада.

Маск, који крајем јуна пуни 52 године, такође је твитовао: „Имам сјајан захват који зовем 'морж', где само лежим на свом противнику и не радим ништа.“

Затим је објавио кратке видео-снимке моржева, можда покушавајући да стави до знање да је његов изазов Закербергу само шала.

Такође је објавио: „Скоро никада не вежбам, осим што децу бацакам у ваздух.“

У међувремену, 39-годишњи Закерберг већ тренира мешовите борилачке вештине (ММА) и недавно је освојио турнире у џиу-џицу.

Размене порука двојице милијардера су постале виралне на друштвеним мрежама, а корисници су већ почели да расправљају о томе ко би могао да победи у тој борби, док су други већ направили мимове, укључујући и измишљене постере који рекламирају борбу.

На пример, пословни консултант Сеји Тејлор је објавио на Твитеру: „Изаберите свог борца“ са фотографијама Маска и Закерберга.

Новинар који прати борилачке спрортове, Ник Пит, рекао је за Би-Би-Си да Дејна Вајт, председник УФЦ-а, „већ трља руке због могућности да приреди ову борбу“.

Рекао је да мисли да постоји пристојна шанса да се то заиста и догоди, „углавном због Илона Маска и његове личности и његовог ексцентричног карактера. Његова каријера на неки начин показује да он није неко ко лако одустаје“.

Међутим, упитан за кога мисли да ће бити победник, Пит без оклевања тврди да је то Закерберг. „Он је 12 година млађи. Много је нижи. Мислим да има метар и 70, Илон вероватно око метар 82. А Илон вероватно има пар килограма вишка на себи.“

„Али, нажалост, господин Маск нема никакву обуку. Иако је Закерберг тренирао бразилски џиу-џицу само 18 месеци, не би му било тешко да му с леђа, обавије руке око врата и пружи му добро старо 'мази га и угуши га'!“

Иначе Илон Маск је познат по давању изјава које су шаљиве или измишљене.

На пример, он је за Би-Би-Си у априлу рекао да је свог пса поставио за извршног директора „Твитера“.

Године 2017. је објавио на Твитеру како има „усмено одобрење владе“ за такозвани хиперпетљу – неку врсту система возова – да повеже Њујорк са Вашингтоном, Филадефијом и Балтимором. Ово тек треба да се оствари.

Технолошко ривалство

Почетком месеца, „Мета“ је објавила планове за нову текстуалну друштвену мрежу која би била конкурент Твитеру, навели су извори Би-Би-Сија.

Корисницима ће бити омогућено да прате налоге које већ прате на Инстаграму.

То би потенцијално могло омогућити компанији да доведе пратиоце са децентрализованих платформи као што је Мастодон.

Портпарол „Мете“ потврдио је Би-Би-Сију да је платформа у развоју.

Мрежа заснована на текстуалним порукама – која има радни назив П92 – могла би да се покаже као већи ривал Твитеру Илона Маска него BlueSky или Мастодон.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара