Читај ми!

Бочели, Кејти Пери, Лајонел Ричи... Ко још наступа на крунисању краља Чарлса

Оперски певачи Андреа Бочели и сер Брин Терфел, "Take That", Лајонел Ричи и Кејти Пери, биће међу уметницима који ће наступити на крунисању краља Чарлса.

Бочели, Кејти Пери, Лајонел Ричи... Ко још наступа на крунисању краља Чарлса Бочели, Кејти Пери, Лајонел Ричи... Ко још наступа на крунисању краља Чарлса

Певачица Фреја Рајдингс и композитор и продуцент класичног соула Алексис Френч такође ће бити на бини у кругу замка Виндзор у недељу 7. маја, потврдио је Би-Би-Си.

Музичари су део поставе која наступа на догађају пред 20.000 чланова јавности и позваних гостију - на концерту, који ће бити емитован на неколико Би-Би-Си-јевих канала.

„Ово ће бити наш први наступ уживо од турнеје Одисеј пре четири године. И то, на какву бину долазимо! Велики бендови, оркестар, хор, војни бубњари, замак Виндзор и прослава крунисања новог краља. Једва чекамо”, изјавили су чланови састава “Take That“.

„Делити бину са осталим извођачима на крунисању је догађај који се дешава једном у животу и биће то велика част и велика прослава”, рекао је Ричи.

Кејти Пери, амбасадорка Бритиш Ејжиан Траста, чији је основач краљ, рекла је да је узбуђена што наступа и што уједно „помаже да се додатно скрене пажња на тај фонд, који за задатак има и заштиту дечјих права и борбу против трговине децом“.

Бочели и Терфел ће на концерту извести дует, док ће Рајдингс извести дует са Френчом. Уметнике ће подржавати музичари светске класе, укључујући оркестар од 70 чланова и Гудачки оркестар Грофице од Весекса.

У емисији која ће се поводом крунисања емитовати, наступаће и певачи аматери и посебан Хор за крунисање, док ће кадрови стизати са локација широм Велике Британије које ће бити осветљене помоћу ласера уз специјалне ефекте.

Ови детаљи су објављени пошто је једна анкета открила да већина Британаца није била заинтересована за крунисање.

У истраживању које је спроведено током априла, учествовало је више од 3.000 одраслих и 35% је рекло да им „није много стало“ до догађаја, 29% је изјавило да им уопште није стало, док је 24% људи рекло да им је стало до тог догађаја.

Тек девет одсто анкетираних изјавило је да им је „много стало” до церемоније крунисања. Али, 46 процената испитаних, рекли су да ће вероватно гледати крунисање или учествовати у прославама и догађајима који су у вези са церемонијом.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара