Гејтс контролисао запослене путем регистарских таблица

Суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс открио је да је на почетку своје каријере био веома захтеван шеф који је контролисао своје запослене тако што је памтио бројеве њихових регистарских таблица и тако знао када долазе на посао, а када напуштају радно место.

Гејтс контролисао запослене путем регистарских таблица Гејтс контролисао запослене путем регистарских таблица

Гостујући у радио емисији на Би-Би-Сију, Бил Гејтс је говорио какав је био шеф седамдесетих година прошлог века, у време када је његова компанија још била у развоју и запошљавала „само шачицу људи“.

Познати бизнисмен и филантроп био је веома „тежак послодавац“ на почетку каријере, познат као неко с ким се тешко преговара и ко је веома захтеван, преноси Дејли мејл.

Милијардер је признао да је на почетку рада у „Мајкрософту“ био „фанатик“ када је у питању посао, што је понекад, како је рекао, било лоше по раднике.

„Свима сам знао бројеве регистарских таблица тако да сам могао само да бацим поглед на паркинг и тако видим када људи долазе, а када одлазе. На крају сам морао мало да се опустим јер је фирма порасла“, признао је Гејтс.

Говорећи о детињству, 60-годишњи Американац признао да је био проблематичан као тинејџер због чега су га родитељи водили код психијатра.

Родитељи су га, како каже, научили да „враћа друштву“, те он и његова жена Мелинда данас одвајају од свог богатства како би помогли сиромашним деловима света.

Отац му је био успешан адвокат, а мајка наставница. Као дете, обожавао је књиге, нарочито биографије, и размишљао је да постане адвокат или научник како би могао да „решава тешке проблеме“.

У међувремену, постао је опседнут компјутерима, те је проводио по пет сати дневно учећи програмирање због чега је, како је навео, бежао из теретане да би унапредио своје знање.

Суоснивача „Мајкрософта“ Пола Алена упознао је у школи, а са 19 година је напустио студије на Харварду како би покренуо компанију.

До 1979. године, када је Гејтс имао 23 године, њихова фирма је већ зарађивала 2,5 милиона долара годишње.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару