Преминула Натали Кол

Награђивана америчка певачица и кантауторка Натали Кол преминула је у Лос Анђелесу, након компликација после дуготрајних здравствених проблема, објавила је данас њена породица. Ћерка легендарног певача и пијанисте Нета Кинг Кола имала је 65 година.

„Натали је водила жестоку и храбру битку и умрла је како је и живела - достојанствено, храбро и часно. Наша вољена мајка и сестра ће нам много недостајати и остаће заувек Незаборавна у нашим срцима“, наводи се у саопштењу које су потписали њен син Роберт Јенси и сестре Тимолин и Кејси Кол.

Користећи савремену технологију, 25 година после смрти Нет „Кинг“ Кола, с њим је снимила дует песму Unforgettable (Незаборавна) која јој је донела највећу популарност. Песма је била последња на албуму Unforgettable... With Love који се продао у више од 14 милиона примерака.

Натали Кол је имала проблема с дрогама и хепатитисом, због чега јој је у мају 2009. године обављена трансплантација бубрега. Њена сестра Керол „Куки“ Кол умрла је исте године када је Натали оперисана. Њихов брат Нет Кели Кол умро је 1995.

Натали је под утицајем свог оца почела да се бави певањем, а прву аудицију да пева с њим имала је са 11 година. Нет Кол је умро од рака плућа 1965, када је Натали имала 15 година.

Каријеру је почела као певачица ар-ен-бија (R&B), али се касније преусмерила на поп и џез стандарде које је њен отац волео. На албуму Unforgettable... With Love обрадила је неке од његових најпознатијих песама, као што су That Sunday That Summer, Too Young и Mona Lisa.

Осим великог финансијског успеха, тај албум јој је донео и шест награда Греми, укључујући и оне за албум године, најбољи звук и најбољу песму за дует са оцем.

Каријеру је почела 1975. године, када је добила Гремије за најбољег новог извођача и за најбољи женски ар-енд-би вокал. Повремено је радила као глумица у телевизијским серијама, али је стално говорила да је најсрећнија на турнејама и на концертима.

У својој аутобиографији из 2000. године признала је, међутим, да је годинама имала проблема с хероином, креком и алкохолом. Године 1983. провела је шест месеци на рехабилитацији.

Када је 2008. открила да има хепатитис Ц, рекла је да је то због ранијег интравенозног коришћења дроге. Исте године је критиковала Академију што је доделила пет награда Греми певачици Ејми Вајнхаус, која је била зависник од дрога.

Колова је често била на турнеји током већег дела своје болести, а била је на дијализи у болницама широм света.

„Мислим да сам живо сведочанство да можете имати ожиљке. Можете проћи кроз тешка времена и опет забележити победу у животу“, рекла је тада Натали Кол.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару