Читај ми!

Чака Нориса уплашиле војне вежбе у Тексасу?!

Глумац, мајстор борилачких вештина и политички конзервативац прилично је уплашен што Пентагон жели да одржи војне вежбе близу његовог ранча у Тексасу.

Светски познати глумац и врстан познавалац борилачких вештина је на једном десно оријентисаном веб-сајту написао како федералнa владa прави заверу у Тексасу, пише британски Гардијан.

Норис пише да ће се америчка војна вежба „Џејд хелм 15“, која треба да се одржи у јулу и августу, претворити у потпуну окупацију његове родне државе.

Вежбе ће бити одржане у Тексасу и шест других држава, како на јавним тако и на приватним поседима. 

Оно што брине глумца јесте што је објављена карта маневара, на којој су Тексас, Јута и Калифорнија означени као непријатељи, што је даље подстакло одређене теорије завере.

„Америчка влада каже да је то 'само вежба', али ја нисам сигуран да реч 'само' има било какву референцу на реалност када је влада користи“, написао је 75-годишњи глумац.

Гувернер Тексаса Грег Абот и сенатор Тед Круз, који је иначе републикански председнички кандидат за изборе 2016, оптужени су за удовољавање наведеним теоретичарима завере у вези са овом војном вежбом.

Норис, познати „тексашки ренџер“ хвали обојицу званичника што одбијају да поверују у званичне владине изјаве.

„Ја сам срећан... Тед Круз поставља тешка питања Пентагону“, написао је ренџер. „Посебно је проблематично што се 'вежбе' одржавају превише близу мог ранча, судећи по мапи“, каже Норис.

Како је написао, њему је веома жалосно и лоше када се тако велике вежбе одржавају у држави као што је Тексас, а да ни гувернер ни сенатори не знају детаље.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи