Читај ми!

Ана Франк умрла раније него што се веровало

Јеврејска девојчица коју је њен дневник о скривању током Другог светског рата учинио симболом жртава холокауста, вероватно је умрла раније него што се мислило, показује истраживање Музеја Ане Франк.

Закључак истраживања објављен је данас, на 70. годишњицу званичног датума смрти Ане Франк и њене сестре Маргот који су одредиле холандске власти после рата, преноси Бета.

Истраживачи Ерика Принс и Гертјан Брек тврде, међутим, да су Ана и Маргот вероватно умрле од тифуса месец дана раније, у фебруару 1945. године. Тај закључак је донет на основу сећања сведока и докумената.

Истраживањем је још једном указано на тешке услове у којима су Јевреји живели у логору Берген-Белзен, где ја Ана Франк умрла када је имала 15 година.

Ана је рођена 1929. године, а њен дневник о страдању Јевреја у окупираном Амстердаму током Другог светског рата објавио је њен отац 1947. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи