Читај ми!

Закерберга „напали“ бразилски тролови

„Фејсбук“ профил Марка Закерберга преплављен је огромним бројем одговора на његове објаве пре две и три године. Једна од њих сада има више од два милиона „свиђања“ и 186.000 коментара!

Коментари на његове објаве највише се састоје од спам порука, налепница и такозваних „меме“ фотографија. Највећи број коментара потиче од бразилских корисника.

Иако се спекулише да је реч о неком протесту, разлози за овакву активност још нису познати.

Једна од објава оснивача „Фејсбука“ из 2012. године сакупила је чак два милиона „свиђања“ и више од 186.000 коментара. На још једној је досад стигло 108.000 коментара.

Очигледно је да је реч о „троловању“ – интернет жаргоном за постављање често нелогичних и увредљивих коментара како би се изазвала што већа реакција и пореметила нормална интернет комуникација.

Сајт TechCrunch наводи да постоји група на најпопуларнијој друштвеној мрежи која се, у слободном преводу са португалског на енглески, зове "Flood that Mark" (Преплавите тог Марка).

Профил групе укључује фотографију забринутог Закерберга и фотографију са његовог венчања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи