Читај ми!

Мораће да се одрекне ноћних провода

Принцеза Летиција, коју Шпанци и овако не воле превише „због њене хладноће и дистанцираности“, ако жели да буде „права краљица“, мораће да се одрекне рок концерата, кафића...

Супруга новог шпанског краља, Летиција, принцеза од Астурије, припрема се за улогу будуће краљице, а јавност од ње очекује да ће се одрећи ноћних провода и одлазака на рок концерте, у кафиће и алтернативна позоришта.

Шпанци очекују да ће модерна принцеза, често у кожној јакни и фармерицама, сада бити одговорна краљица.

„Њени стални изласци су прошле године покренули гласине да је у браку с принцом Фелипеом настала криза. Краљевска породица јој је тада рекла да њени изласци остављају утисак да нешто није у реду“, изјавио је Хосе Апесарена, аутор недавно објављење књиге о Фелипеу и Летицији.

Летиција Ортис (42) удала се за Фелипеа 2004. године, после првог брака с једним писцем и професором књижевности с којим нема децу.

Потиче из грађанске породице средње класе. Летиција је по професији новинар. Она и Фелипе имају две ћерке, Леонору и Софију од Шпаније.

„Она је жена овог времена, образована и веома културна. Када се удала, Летиција није била свесна какву ће улогу имати. После десет година брака схватила је да је чека огромна одговорност“, рекао је шпански новинар Коте Виљар.

Према његовим речима, када је у јануару краљ Хуан Карлос најавио породици да ће се одрећи престола у корист Фелипеа, принцеза није ниједном изашла у ноћни провод, што је „најбољи доказ да је свесна одговорности која је очекује“.

Принцеза Летиција је иначе најмање популаран члан краљевске породице. Многи је оцењују као хладну и дистанцирану особу.

Хуан Карлос је 2. јуна изјавио да абдицира у корист Фелипеа, који ће у четвртак бити крунисан после усвајања закона о наследству у шпанском парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару