Читај ми!

Данас славни и богати, а некад спавали на улици

Већини људи када види славне личности не пада на памет да су многи од њих једва преживљавали у младости. Упркос томе што је неким славним личностима живот у сиромаштву и те како познат, они се нису предавали већ великим трудом успели да остваре своје снове.

Упркос великом богатству и слави коју су стекли, многе познате личности су у младости искусиле сву горчину тешког живота. Често су спавали и на улици једва склапајући крај са крајем.

Тако је једна од најпопуларнијих певачица данашњице, Џенифер Лопез, спавала на каучу у плесном студију пре него што је постала славна. Родитељи јој се нису слагали са њеним избором каријере, али је Џеј Ло била упорна, а дуго је била бескућница све док није добила улогу у серији In Living Color.

Стив Џобс, оснивач „Епла“, за време студирања није имао собу у дому, већ је спавао на поду у собама својих пријатеља.

„Сакупљао сам боце 'кока-коле' како би зарадио довољно новца за храну. Ходао сам по десет километара до храма Харе Кришне пошто су давали бесплатне оброке“, рекао је Џобс у свом чувеном говору на Универзитету „Станфорд“.

Тамнопута глумица и једна од најлепших жена на свету Хали Бери живела је неко време као бескућница. Наиме, када се одселила од својих и отишла у Чикаго, врло брзо је остала без новца, а мајка је одбила да јој пошаље новац и поручила да се снађе или да се врати кући.

Зато је једно време живела у склоништу за бескућнике. Сада каже да јој је то много помогло јер је научила да се брине о себи.

Славни комичар Џим Кери је живео у комбију. Његов отац је био музичар који је радио што све што је стигао како би прехранио породицу. У комбију је провео добар део детињства, а од школовања је одустао са 15 година како би помогао породици.

Холивудском снагатору Силвестеру Сталонеу такође није све иштло глатко. Три недеље живео је на аутобуској станици у Њујорку. Због тешке ситуације прихватио је улогу и у порно-филму.

Познатој певачици Кели Кларксон изгорео је стан у Лос Анђелесу након чега је дуго живела у аутомобилу и склоништима.

Након развода својих родитеља Курт Кобејн, бивши фронтмен „Нирване“, селио се од рођака до рођака све док није завршио на улици. Спавао је испод моста, по ходницима и чекаоницама.

Са 15 година Хилари Свонк преселила се у Лос Анђелес са мајком, где су живеле у аутомобилу и надале се да ће сада већ позната глумица добити неку улогу. Додуше, ни пре тога нису живеле на „високој нози“ већ у камп кући, а Хилари се на аудиције јављала из телефонске говорнице.

Пре него што се прославио на филму и постао један од најупечатљивијих Џејмс Бондова, Данијел Крејг је спавао на клупама у парку. Једном је рекао да је радио грозне ствари како би преживео јер није имао новца.

Дејвид Летерман је живео у камионету када је почињао са послом у Лос Анђелесу.

И легендарни певач „Дорса“ Џим Морисон је пре него што се прославио једва преживљавао, а спавао је у аутомобилу, па чак и на улици.

Један од највећих комичара свих времена Чарли Чаплин такође је муку мучио у младости. Лутао је улицама Лондона након што му је отац преминуо а мајка доживела нервни слом.

Сем Вортингтон, који се прославио улогом у Аватару, живео је дуго времена у аутомобилу пре него што је успео у Холивуду.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару