Читај ми!

Дебео сам и одлучан да се излечим!

Већ три године болује од хипертиреозе која му не дозвољава да тренира, што резултира варирањем килаже и од по 15 килограма горе-доле. Међутим, велики борац Џет Ли не одустаје, ради иако понекада трпи велике болове.

Кинески глумац Џет Ли рекао је да се лечи од хипертиреозе, али да jе одлучан да се против тог обољења бори свим снагама.

Глумац, познат по кунг фу вештини, причао је о својој болести током снимања кинеске верзије Ја имам таленат, у којој учествује као судија.

На снимању те емисије, Ли (50) је изгледао пуније у лицу и дебље у телу.

Он је признао да му тежина варира, али да се с тим добро носи: „Имам хипертиреозу, некада изгубим 15 килограма, некада се угојим 15 килограма. Тренутно сам баш дебео, немам прилику да изгубим тежину, јер лекови које користим контролишу ритам мога срца, па не смем да вежбам“.

„Чак и када не вежбам, откуцаји срца ми достижу 130-140 у минуту (60-100 се сматра нормалним за одрасле).“

Хипертиреоза, између осталог, изазива промене у метаболизму и срчаном ритму особе, али је углавном излечива лековима.

Лију је то обољење дијагностификовано 2010. године. Он је уз помоћ лекова држао под контролом своје стање, све док се недавно нису појавили израженији симптоми.

Признао је да понекад није сигуран да ће моћи да издржи на послу, али је одлучан.

Ли је глумом у филмовима почео да се бави 1980-тих, док је славу стекао 90-тих у филмском серијалу Било једном у Кини, где игра мајстора борилачких вештина Вонга Феија Хунга.

„Ја нисам Вонг Феи Хунг, нити Хуо Јуан Ђиа, или било који други херој... баш као и ви, имам добре дане када се осећам одлично, као и дане када постављам себи питање да ли ћу моћи да наставим да радим“, објаснио је.

„У боловима сам, али не смем да плачем, и морам се мушки суочити с тим.“

Његова холивудска каријера укључује наслове као што су Смртоносно оружје 4, Ромео мора да умре и Плаћеници 2.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару