Читај ми!

Нови детаљи погибије принцезе Дајане?

Уочи 16. годиишњице погибије принцезе Дајане и Додија ал Фаједа, Скотланд јард је добио нове информације о несрећи у Паризу. „Прикупљају“ се детаљи и „процењује њихова релевантност и кредибилитет“, али нема нове истраге.

Лондонска полиција испитује нове информације које је недавно примила о погибији принцезе Дајане и египатског милионера Додија ал Фаједа, саопштио је Скотланд јард.

У саопштењу се истиче да се „прикупљају“ детаљи и „процењује њихова релевантност и кредибилитет“, али да није у питању нова истрага о погибији пара у несрећи која се догодила пре 16 година у Паризу, јавио је Би-би-си.

Процену нових информација извршиће Специјалистичка команда за кривична дела и операције, а у саопштењу се наводи и да се смрт принцезе Дајане и Додија ал Фаједа „детаљно истражује и испитује“ у судском претресу у Краљевском суду правде у Лондону.

У судском претресу из 2008. године утврђено је да је пар погинуо због „велике небриге“ возача.

Портпарол полиције у Лондону није говорио о извору нових информација, истичући да њихово испитивање није део полицијске истраге о наводима да је пар убијен, што је тврдио отац Додија ал Фаједа, Мохамед, бивши власник ланца робних кућа „Херодс“.

У децембру 2006. године у извештају те истраге наведено је да нису пронађени докази да је пар убијен.

Бивша супруга принца од Велса Чарлса и мајка принчева Вилијама и Харија имала је 36 година када је погинула.

Принцеза Дајана и Фајед страдали су 31. августа 1997. године, када је возач аутомобила у којем су се налазили ударио у стуб у једном тунелу у Паризу.

Досадашња судска истрага утврдила је да су погибији допринели папараци, који су јурили за паром на моторима, чињеница да је возач био у алкохолисаном стању и то што Дајана и Доди нису везали појасеве.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару