Читај ми!

Најбогатије грамофонџије

Некада су у музичком шоу-бизнису приватни авиони, огромне виле и групи девојке биле резервисане за рокенрол звезде, али им се последњих година полако, али сигурно придружују и ди-џејеви. Неки од њих зарађују и до милион долара за вече. Први на листи најбогатијих ди-џејева је Тиесто, а прати га „Дафт панк“ дуо.

У последње две године, великим делом захваљујући друштвеним мрежама, ди-џејеви електронске музике постали су главни актери музичких фестивала попут "Coachella" и "South by Southwest".

Баш као и своје рокенрол колеге, електронски ди-џејеви такође продају милионе плоча и улазница за концерте. Први пут и историји се дешава да неки од најпопуларнијих распродају пуне арене као што су „Медисон сквер гарден" и „Стејплс центар".

Зато и не изненађује и да су неки од њих постали изузетно богати. На крају крајева, са великим успехом долази и велика награда. Популарнији џокеји електро музике, могу да зараде и 100.000 долара за једно вече, а они што припадају горњем ешалону између 500.000 и милион долара.

Први на листи је Тиесто, за кога сајт Celebritynetworth процењује да има 75 милиона долара у банци. Холандски ди-џеј зарађује просечно око 250.000 долара за вече, а кући је донео више од 20 милиона долара прошле године (а онда је „по своје дошла" холандска пореска служба и узела 52 одсто). Тиесто лети по свету у свом „галфстрим" авиону.

Још један ди-џеј који је прошле године вредно радио је Скрилекс, који је дуплирао своје богатство са осам на 16 милиона долара. Освојио је и три Гремија.

Дуо Гај Мануел де Хомен и Томас Бангалтер, познатији као „Дафт панк", захваљујући приходима од продаје албума и ауторских права зарадили су велику своту новца у прошлих 12 месеци. Њихов четврти албум Random Access Memories, пуштен је у мају, а врло брзо је у многим земљама постао најпродаванији албум.

Међу ди-џејевима који су инкасирали приличну своту новца прошле године су: "Swedish House Mafia" (15 милиона), Дејвид Гета (14 милиона), Стив Аоки (13 милиона), Deadmau5 (12 милиона), ди-џеј Паули Ди (11 милиона), Каскејд (10 милиона), Афроџек (девет милиона) и 23-годишњи Швеђанин ди-џеј Avicii који је зарадио осам милиона долара.

Десет најбогатијих ди-џејева су: Тиесто (75 милиона), Гај Мануел де Хомен Кристо и Томас Бангалтер из „Дафт панка" (сваки по 60 милиона), Пол Окенфолд (58 милиона), Пол ван Дајк (52 милиона), Џон Дигвид (45 милиона), Џаџ Џулс (42 милиона), Армин ван Бјурен (40 милиона), Саша (40 милиона) и Пит Тонг (32 милиона).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару