Читај ми!

Конгрес: Ко је пустио Бијонсе на Кубу?

Пету годишњицу брака Бијонсе и Џеј-Зи прославили су на Куби. Међутим, будући да је Американцима, без специјалне дозволе, законом забрањена посета тој карипској држави, два члана Конгреса траже од надлежних информације о врсти дозволе коју је славни музички пар добио за путовање.

Два републиканска члана америчког Конгреса захтевала су да им се објасни по ком основу музичка звезда Бијонсе и њен супруг Џеј-Зи бораве на Куби.

Како преносе стране агенције, Илеана Рос-Лехтинен и Марио Диаз-Баларт, представници Флориде, послали су директору Одељења за контролу страних средстава Адаму Субину писмо у којем траже информације о врсти дозволе коју је славни музички пар добио за путовање на карипско острво, које је већ деценијама под америчким санкцијама.

„Као што знате, амерички закон стриктно забрањује туристичка путовања на Кубу", пише у поруци двоје конгресмена, који подсећају да је влада у Хавани на америчком списку оних које „спонзоришу тероризам" и „крше људска права".

„Од америчких долара потрошених на кубански туризам директно се финансира машинерија бруталног угњетавања кубанског народа", истичу Рос-Лехтинен и Диаз-Баларт.

Бијонсе и Џеј-Зи прославили су своју пету годишњицу брака на Куби, где је њихов долазак изазвао огромну пажњу код локалног становништва.

Током боравка у Хавани, обишли су бројна историјска места у старом делу града који се налази на Унесковој листи светске баштине.

Том приликом славни пар сликао се, разговарао са мештанима и ручао у оближњем ресторану.

Америчким држављанима није дозвољено да посећују Кубу, осим ако немају специјалну дозволу америчке владе.  

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи