Читај ми!

Гради „Хогвортс“ у свом дворишту

Џоана Роулинг, ауторка серијала о Харију Потеру, одлучила је да за свог сина Дејвида и ћерку Макензи направи кућице из снова. Боље речено, прави замак, налик управо оним које описује у својим књигама.

Када ваша мајка има толико бујну машту као позната списатељица, будите сигурни да ће ваше место за игру уистину бити магично. Ипак, чак су и за саму Роулингову овакви планови спектакуларни.

Дејвид и Макензи, син и ћерка Џоане Роулинг, ауторке Харија Потера, тако ће се играти у „кућицама" вредним „тричавих" 150.000 фунти, за чију је изградњу задужена престижна британска компанија "Blue Forest UK". Та компанија обично испуњава жеље клијената са дубоким џепом, те њихови пројекти најчешће имају неограничен буџет.

У дворишту куће Роулингових требало би да се нађу два дрвена торња, по један за Макензи и Дејвида, повезаних дрвеним мостом, као и тајним подземним тунелом.

Џоана се, такође, потрудила да дрво које ће се користити у изградњи долази из шума које припадају програму одрживог развоја. Како је ово поприлично озбиљан пројекат, Роулингова је била у обавези да тражи дозволу за градњу од града Единбурга, коју још увек чека.

Ово није први велики пројекат који се спроводи на Џоанином имању. Наиме, она је око своје куће већ посадила неколико гигантских стабала, како би густе крошње штитиле приватност њене породице. Комшије зато њихово имање у шали називају „Тврђава Роулингових".

Породица славне списатељице има и летњиковац који, по мишљењу оних који су имали срећу да га посете, личи на колибу симпатичног дива Хагрида из књига о младом чаробњаку.

Грађани Единбурга слажу се да нема разлога да њихова славна комшиница не добије дозволу за градњу, пошто је већ много уложила у своје имање и гаји добре односе са свима.

Треба подсетити и да се, према наводима Сандеј тајмса, богатство Џоане Роулинг процењује на 560 милиона фунти (715 милиона евра), а петину тог износа Роулингова је већ дала у добротворне сврхе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару