Читај ми!

Напунио сам 70, али и даље ћу да свирам!

Упркос данашњем уласку у осму деценију, Пол Макартни има намеру да наступа, пише, компонује и снима непромењеним темпом. Пензија ми није ни на крај памети, каже некадашњи „Битлс“.

Бивши „Битлс" Пол Макартни прославља данас рођендан. Иако је напунио 70 година, музичар не показује намеру да успори или да живи на ловорикама.

Његова балада Yesterday једна је од најобрађиванијих песама у историји.

Прослављени кантаутор био је један од извођача на великом концерту поводом Дијамантског јубилеја краљице Елизабете Друге, ускоро ће наступити на отварању Олимпијских игара у Лондону и пензија му није ни на крај памети.

„Ако уживам у овоме зашто бих се повлачио?", запитао се Макартни у разговору са новинарима листа Моџо. „Људи ми кажу да напорно радим, али ја заправо не радим већ свирам."

Током боравка у ливерпулској четворци, рада са групом "Wings" и у соло каријери Макарни је написао више од 50 нумера које су се нашле на листама напслушанијих песама.

Мака, како га зову од миља, недавно је објавио албум "Kisses on the Bottom", а управо завршава и светску турнеју, преноси АФП.

Рођен у радничкој породици у Ливерпулу, Макартни се са Џоном Леноном упознао када је имао 15 година. Убрзо су дечаци формирали групу "Quarrymen" која је потом прерасла у „Битлсе" у којима су били и Џорџ Харисон и Ринго Стар.

„Битлси" су извршили један од најснажнијих културних утицаја свога доба и најпродаванији бенд у историји, а тандем Макарни и Ленон један од најпознатијих парова текстописаца 20. века.

По распаду групе, Макартни је формирао групу "Wings" са тадашњом супругом Линдом 1971. године.

После њене смрти Макартни се окреће соло каријери, а сарађивао је и са Маклом Џексоном и Стивијем Вондером.

Три пута се женио и из тих бракова има сина и четири ћерке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару